"Magyarország maga az inspiráció!" - Kisfiával és férjével járja az országot Regina bakancslistás látnivalókért!

Borítókép: "Magyarország maga az inspiráció!" - Kisfiával és férjével járja az országot Regina bakancslistás látnivalókért!
Galambos-Parti Regina Magyarország szerelmese. Bakancslista Magyarország nevű Instagram oldalán pedig sorra mutatja be azokat a látványosságokat, amelyeket egyszerűen látnunk kell - gyerekkel vagy gyerek nélkül is. Regi ugyanis korábban férjével, az elmúlt 1 évben viszont már kisfiával is járja az országot, hogy követőinek csodálatosabbnál csodálatosabb tájakat, látványosságokat mutasson be.

Mióta szenvedélyed az utazás?

Utazni szerintem bármely életkorban felemelő érzés. A szenvedély pedig nálam már gyerekkorban elkezdődött és azóta is tart.

És mióta vagy szemmel is láthatóan szerelmes Magyarország tájaiba, kincseibe? :)

Szintén gyerekkorom óta. Nem csak külföldre utaztunk sokat a családdal, de Magyarországon is sokat kirándultunk, nyaraltunk.

Hogy zajlik a „kincsek” felkutatása? Hogy akadsz rá ezekre a gyönyörű helyekre, amiket az Instagram oldaladon is bemutatsz?

Magyarország maga az inspiráció. Munkámból adódóan rengeteg turisztikai –, és gasztronómiai iparágban tevékenykedő emberrel van szerencsém beszélgetni napi szinten az aktuális és kedvenc helyeikről. De nagyon sokat segítenek és inspirálnak a Bakancslista Magyarország követői is, akik lelkesen ajánlják kedvenc látnivalóikat, programötleteiket.

És hogyan, mi alapján választod ki, hogy hova mentek végül el?

Szeretek rendszerben gondolkodni, így konkrét stratégia mentén haladok, amelyet befolyásol az aktualitás és a követők, olvasók, vagyis az utazók visszajelzései.

Az eredeti foglalkozásodnak is köze van az utazáshoz, a turisztikához, vagy bármi ehhez közelálló dologhoz? :)

2008-ban kezdtem pályafutásomat idegenforgalom és szálloda területen, az évek során pedig igyekeztem széles körű tapasztalatot szerezni turisztikai marketingkommunikáció területen is. Jelenleg annak a budapesti luxusszálloda csapatának tagja vagyok, amelyet 3 évvel ezelőtt a Tripadvisor utazói a világ legjobb szállodájának választottak.

2020 tavaszán indítottam el a Bakancslista Magyarország oldalt, amely valódi élményekre építve, a már kipróbált, letesztelt különleges és egyedi hazai utazási célpontokra, programokra, szálláshelyekre hívja fel a figyelmet. Az oldal célja, hogy az utazók 100%-os vendégelégedettségben részesüljenek utazásaik során, ezzel támogatva a turizmus azon résztvevőit, amelyek értéket teremtenek.

Milyen gyakorisággal utaztok? Ez gondolom azért sokat változott az utóbbi időben, nem csak a Covid helyzet miatt, hanem mert lassan 1 éve a családotok egy ifjú taggal is bővült. :)

Amennyit csak lehet! Az utóbbi években rengeteget utaztunk belföldön a férjemmel, családommal, barátainkkal, kipróbálva így a Bakancslista Magyarországon is ajánlott helyszíneket, vidéki vendégházakat, szállodákat, programokat, vendéglátóhelyeket.

A kisfiunkkal hármasban is gyakran kirándulunk, utazunk, annyi változott csak, hogy gyakrabban járunk kifejezetten gyerekbarát szállásokon.
Sajnáljuk, de a tartalmat időközben eltávolították az Instagram-ról.

Külföldre nem is szoktatok egyébként menni? Vagy azért, amikor van lehetőség rá, utaztok országhatáron kívülre is?

Ha éppen nem korlátozzák a nemzetközi utazást, rendszeresen járunk külföldre, amely mindig újabb dimenziókat nyit meg. Igyekszem ebből kreatívan inspirálódni és lefordítani Bakancslista Magyarország nyelvre.

Régóta követlek és egy időben az instádon a szülés körül kevesebb utazási tartalom volt. Pár hónapja viszont újra több. Tudatosan?

Az oldal tartalmát saját magam szerkesztem, így gyermekünk születése utáni hetekben a nyugalomé, a pihenésé és az otthon, együtt töltött időé volt a főszerep. Amióta viszont Beni nagyobb, sokat utazunk, kirándulunk együtt.

Mennyivel másabb gyerekkel utazni? Milyen tanácsaid vannak a gyerekkel való utazáshoz?

Eddig csak belföldön volt alkalmunk a 11 hónapos kisfiúnkkal utazni. Minden alkalommal igyekszünk nem teljesen felborítani az ő napirendjét, alkalmazkodni a napi rituálékhoz. Szerencsére már sok olyan szálláshelyet találni, amely kifejezetten gyerekbarát, sok programmal a kicsiknek, családoknak. Érdemes utazás előtt tájékozódni a szálláshely oldalán erről.

Milyen utazási terveitek vannak idénre – gondolom inkább tavasszal, nyáron „indultok be/el” ti is!?

Rengeteg helyszín vár még felfedezésre. Bízom benne, hogy hamarosan újra korlátlanul utazhassunk és bemutathatom azokat ezen élményeket a Bakancslista Magyarország oldalon. Néhány helyszín, ahova idén mindenképpen szeretnénk ellátogatni: Őrség, Tisza-tó, Villány, Sopron-Fertő.

Célod, hogy a követőid, az emberek itthon maradjanak és itthon utazgassanak? Ez az oldalad fő üzenete?

Szeretném, ha minél többen megismernénk az országunkat, hiszen rengeteg gyönyörű táj vár felfedezésre: mindenki megtalálja a számára kedves programokat, helyszíneket, legyen az síkság, hegység, tópart.

Milliónyi program közül válogathat mindenki, utazzon nagy csapattal, gyerekkel, a párjával vagy éppen egyedül. Mint fentebb is írtam, az oldalon megjelenített helyeket mind kipróbáltuk, így jó szívvel tudom ajánlani azokat, így biztos vagyok benne, hogy szép emlékekkel térnek majd haza. Szeretném felhívni a figyelmet azokra a (most nehéz helyzetbe kerülő) szakemberekre, akik értéket teremtenek a magyar turizmusban, akik szívvel-lélekkel dolgoznak azon, hogy az utazóknak maradandó, bakancslistás élményekben legyen részünk.

Íme galériánkban Magyarország bakancslistás, rejtett látnivalói Galambos-Parti Regina ajánlásával