Mi történik akkor, ha babérlevelet égetsz? Valami fantasztikus dolog!

babérlevél,babérlevél égetése,tipp,praktika,stresszcsökkentés Forrás: Getty images
A babérlevél az egyik leggyakrabban használt fűszernövény, amelynek ráadásul számtalan jó tulajdonsága van. Amellett, hogy felturbózhatjuk vele az ételek ízét, az egészségi és mentális állapotunkra is jó hatást gyakorol.

Már az ókori rómaiak és a görögök is hittek a babérlevél gyógyító erejében, akkor mi miért is kételkednénk benne? A babérlevél nem csak az ételükben az orvostudományban is fontos szerepet töltött be számukra. A leveleket szárítás után porították, majd vízzel keverve különböző betegségek kezelésére használták.

A babérlevelet érdemes tehát fogyasztani, hiszen tele van A- és C-vitaminnal, vassal, mangánnal, ezek mellett megtalálható benne a kalcium, kálium és magnézium. Elpusztítja a baktériumokat és gombákat, jót tesz az emésztésnek, olaja fertőtlenítő hatású, és migrén ellen is bevethető, de zúzódások és rovarcsípesek kezelésére is alkalmas. De mi a helyzet akkor, ha elégetjük a babérlevelet?

Tudtad, hogy a babérlevél égetése által keletkezett illat is jótékonyan hat a szervezetünkre? Különleges aromája megnyugtatja és lecsillapítja az elmét. Ha kimerítő és/vagy stresszes napod volt, érdemes bevetned ezt a csodafegyvert, tudniillik percek alatt segít ellazítani a testet és a lelket.
babérlevél,babérlevél égetése,stresszcsökkentő,tipp
Forrás: pinterest
Mindössze 3-4 babérlevél elégetése már elég ahhoz, hogy teljesen ellazulj!

A babérlevél égetése által kiváltott jótékony hatások

Segít az alvásban

Kutatások bizonyítják, hogy a babérlevél égetése által keletkezett füst jótékonyan hat a szervezetünkre, mind fizikailag, mind pedig mentálisan. Általa megnyugszol, könnyebben el tudsz aludni, pihentetőbb alvásban lehet részed, reggel pedig sokkal kipihentebben ébredsz majd.

Csökkenti a szorongást

A babérlevél tartalmaz egy linalol nevű vegyületet, ami többek között a levendulában, fahéjban és a rózsafélékben is megtalálható. Az American Association of Nurse Anesthetists egyesület tanulmánya szerint ez az a vegyület, ami hatékonyan segít a szorongás csökkentésében. Nem tanácsolják azonban, hogy tíz percnél tovább lélegezzük be a levél füstjét, mert enyhén pszichedelikus hatású.

Jótékonyan hat a légzőszervekre

A babérlevél füstje kitisztítja a légutakat, így érdemes bevetni megfázás esetén, Elősegíti az orrban, illetve a garatban lerakódott váladék felszívódását, kitisztulását, ráadásul, ha még a mellkasodat is bekened babérlevél olajjal az allergiás és asztmás tünetek is enyhülhetnek.

Galériánkra kattintva további stresszcsökkentő tippeket találsz!