Babát vársz? Így csökkentheted kiadásaidat

Borítókép: Babát vársz? Így csökkentheted kiadásaidat Forrás: Pexels
Egy új családtag érkezése csodálatos esemény, az egyik legnagyobb boldogság az életben. Sajnos azonban gyakran beárnyékolják a szüléssel és a csöppségről való gondoskodással kapcsolatos kiadások. Van azonban egy olyan lehetőség, amelynek révén akár 150 000 forint adó-visszatérítéssel is csökkenthetők ezek a költségek. Ez nem más, mint az egészségpénztári tagság. Ráadásul most akár 1 millió forintot is nyerhetsz az OTP Egészségpénztárral! Ismerd meg a tagság előnyeit és a játék részleteit!

A szülés

Egy gyermek érkezése mérföldkő a szülők életében. Éppen ezért nem mindegy, hogy a baba hol, milyen körülmények között jön a világra, és hogy ki lesz a szülészorvos. Minden kismama és apuka próbálja megtalálni a lehető legjobb kórházat és orvost, ez azonban nem mindig olyan egyszerű.

Az egyik választás az állami intézményekben elérhető alapellátás, amely ingyenes - legalábbis papíron. Sajnos az esetek többségében ilyenkor előkerül a boríték, ami a szülők reményei szerint szavatolja a személyre szóló figyelmet és törődést. Nem beszélve az egy- vagy kétágyas szobáért zsebbe csúsztatott összegekről, amelyek több százezer forintot is jelenthetnek.

Forrás: Pexels

A másik lehetőség, hogy magánellátást veszel igénybe. Ennek ára első látásra kissé borsosnak tűnik, hiszen 400 000 forint környékén indulnak az árak - de csak első látásra. Persze ennél jóval drágább szolgáltatást is igénybe vehetsz, külön családi szobával, ilyenkor az orvos és a szülésznő személyét is te választhatod meg. Viszont a magánellátásban minden kiadásod le van papírozva, és pontosan tudod, az adott összegért milyen minőségi szolgáltatásra számíthatsz. Ráadásul az egészségpénztár, illetve az adó-visszatérítés segítségével ezt az összeget jelentősen, 20%-kal csökkentheted.

Szülés után

A baba érkezése után szintén számos kiadással kell kalkulálnod. Például:

  • pelenka - 5-10 000 Ft
  • popsitörlő - 2-3 000 Ft
  • anyatejgyűjtő zacskó 2-4 000 Ft
  • tápszer 3-6 000 Ft
  • babaápolási szerek: - babafürdető, babaolaj, hintőpor 2-3 000 Ft.
  • vitaminok, gyógyszerek - 2-3 000 Ft
  • cumi - 1-2000 Ft
  • textilpelenka - 3000 forinttól

Külön-külön nem tűnik annyira soknak, de összeadva kiderül, hogy mindez 20-35 000 forintot tesz ki minden hónapban. Szerencsére az egészségpénztárral ezeket a költségeket is kiegyenlítheted. Mutatjuk, hogyan élhetsz vele!

Egészségpénztárral lefaraghatod a kiadásokat

Az egészségpénztár lényege, hogy az egészségszámládra befizetett pénzből fedezed a gyógyászati jellegű kiadásaidat. De akár egyes életmódjavító ráfordításaidat is fizetheted az egészségszámládról, például a lakáshitel-törlesztést. Ha minden hónapban befizetsz egy adott összeget, ezzel takarékoskodhatsz, és felkészülhetsz a váratlan kiadásokra is. De ha nem költöd el a pénzt, akkor is dolgozik, ugyanis lekötheted. Így pedig adómentes hozamhoz juthatsz - ráadásul a lekötött összeg után 10%-os SZJA-visszatérítést igényelhetsz a befizetett adódból. Ráadásul mindezt a 20%-os adó-visszatérítésen felül. Az egészségpénztári tagság legnagyobb előnye ugyanis, hogy a pénztári számládra feltöltött összeg után 20% adó-visszatérítést igényelhetsz a következő évben, a bevallásodon keresztül. Így akár 150 000 forintot is visszakaphatsz évente.

Sőt, nem csak a saját, hanem a családtagjaid egészségügyi kiadásait is fizetheted a számládról, ha bejelented őket kedvezményezettnek. Ha pedig társkártyákat igényelsz, hozzátartozóid is egyszerűen igénybe vehetik az egészségszámlával elérhető egészségügyi termékeket és szolgáltatásokat.

Mire fordíthatod az egészségpénztárba befizetett összeget?

A témánál maradva: minden, a szüléssel kapcsolatos orvosi ellátásra és szolgáltatásra, kezelés térítésére, és a korábban felsorolt szülés utáni, babával kapcsolatos kiadásokra egyaránt használható. Sőt, azoknak az egyszeri tételeknek a kiegyenlítésére is, amelyek az újszülött érkezéséhez kapcsolódnak. Mint például a légzésfigyelő, babamérleg stb.

Forrás: Pexels

A fentieken túl pedig gyógyszerek, gyógyászati segédeszközök, a legkülönfélébb orvosi vizsgálatok, kezelések (például fogászat, urológia, nőgyógyászat stb) igénybevételére is. Persze csak abban az esetben, ha az adott kórház, orvos, illetve szolgáltató szerződésben áll a pénztárral, amelynek tagja vagy.

Melyik pénztárt érdemes választani?

Az OTP Egészségpénztár nem csak az egyik legnagyobb hazai egészségpénztár, de emellett a legjelentősebb pénzintézet, az OTP Bankcsoport tagja. Az OTP Egészségpénztárban is azzal a sok évtizedes tapasztalattal és ügyfélközpontú szemléletmóddal találkozol, ami a kezdetek óta jellemző az OTP-re. Az OTP EP-vel szerződött több ezer egészségügyi szolgáltató pedig garantálja, hogy a legjobb ellátásban részesülj. Ráadásul ezek a szolgáltatók gyakran nyújtanak további jelentős kedvezményeket a pénztártagoknak. Ennek is köszönhető, hogy az OTP EP taglétszáma már átlépte a 270 ezres küszöböt, és folyamatosan növekszik.

Most pedig akár 1 millió forintot is nyerhetsz az OTP Egészségpénztár aktuális nyereményjátékával. Így ha még nem léptél be az OTP egészségpénztárába, ne halogasd tovább, itt a lehető legjobb pillanat!

Így nyerhetsz 1 millió forintot egészségpénztári megtakarításoddal

Most, hogy már tudod, mennyi plusz forrást ad az egészségpénztári megtakarítás, érdemes mielőbb, még idén belépni az OTP Egészségpénztárba és elkezdeni a befizetést pénztári számládra, hogy már jövő év elején igényelhess adó-visszatérítést. És van itt még egy nagyon jelentős indok, miért most kezdd el az öngondoskodást ilyen formában: most akár 1 millió forintot is nyerhetsz! Összesen 5 millió forintnyi nyereményt sorsol ki ugyanis az OTP Egészségpénztár azok között, akik befizetnek pénztári számlájukra legalább 30 ezer forintot és helyesen válaszolnak a játékkérdésre 2020. október 15. és november 30. között. Lépj be most és legyél a 21 szerencsés nyertes között!

Mit lehet nyerni?

Összesen 5 millió forintot sorsol ki a Pénztár, az alábbi bontásban:

  • 1 x 1 millió Ft
  • 5 x 500 ezer Ft
  • 15 x 100 ezer Ft

Kik vehetnek részt az akcióban?

  • Akik a játék ideje alatt lépnek be az OTP Egészségpénztárba (belépési lehetőségek >>), továbbá,
  • A Pénztár korábban belépett tagjai egyaránt.

Hogyan vehetsz részt a játékban?

Az akció időtartama során:

  • Tölts fel OTP Egészségpénztári számládra (legalább) 30 ezer forintot egyösszegben.
  • És válaszolj helyesen a Pénztár honlapján feltett játékkérdésre, az ott megjelölt módon.

Részletes játékleírás >>

Kampány időtartama: 2020. október 15.-november 30.

Ha most válsz pénztártaggá, akkor Belépési nyilatkozatodat november 15-ig juttasd el a Pénztárhoz, hogy biztosan megérkezzen a fenti határidőig.

A 21 szerencsés pénztártag még Karácsony előtt megkapja értékes nyereményét.

Belépek a Pénztárba!

Játszom!