A legdurvább mondatok, amik férfi és nő között elhangzanak a párterápián

ti,párkapcsolat,pszichológus,terápia Forrás: Getty Images
A párterapeuták már sok mindent hallottak. Arcizmuk sem rándul, ha megcsalás, hazugságok vagy különböző pénzügyi manőverek kerülnek szóba. De úgy látszik, még a legtapasztaltabb rókákat is meg lehet lepni. Gyűjtésünk következik a legdurvább mondatokból, amelyek hallatán még a sokat látott pszichológusoknak is tátva maradt a szája.
1. Azért csaltalak meg, mert megérdemelted

Egy házaspár krízisben volt. A férj korábban megcsalta a feleségét. Egy terápián a hűtlenséggel is sok mindent lehet kezdeni, különösen, ha a megcsaló fél némi megbánást tanúsít. Hát ez a férfi minden volt, csak nem bűnbánó. Amikor a felesége odafordult hozzá, és azt mondta: „Szeretném megérteni, hogy miért tetted.”, ő így felelt: „Mert megérdemelted.” Azt mondtam neki, hogy senki nem érdemel meg egy ilyen mondatot, még akkor sem, ha nagyon rossz partner volt. De a férfi csak a saját dühével és felháborodásával volt elfoglalva minden ülésen. Őszintén szólva nem tudom, mi lett velük aztán, mert a terápia megszakadt.

(Magyar férfiak itt árulták el, hogy miért léptek félre.)

2. Dollárezreket költöttem el sztríptízbárokban!

A hűtlenség nem ritka téma a terapeutánál. Ezer tipikus sztorit hallottam már: egy rövid affér egy kollégával vagy egy exszel. De az már igazán durva, amikor a férj azt vágja a feleség fejéhez, hogy a családi megtakarítást egy sztriptízbárban verte el…

3. Jobb volt az életem, mielőtt találkoztunk

Egy ülésen a feleség ezt mondta a férjének. Rögtön felkaptam a fejem, és a szemem sarkából láttam, milyen változáson megy át a férj arckifejezése. A feleség próbálta újrafogalmazni a mondandóját, de már késő volt. A szavainknak sokkal nagyobb hatalma van, mint hisszük. A feleség letarolta a férj önértékelését. Azt üzente ezzel, hogy a férj nem hoz értéket a kapcsolatba.

ti,párkapcsolat,veszekedés,terápia,pszichológus
Forrás: Pixabay
4. Gyűlöllek!

Sokszor hallottam már, amint emberek azt mondják a másiknak, hogy gyűlölik őt, hogy el akarnak válni, hogy elhagyják őt akkor is, amikor nem gondolták komolyan. Becsmérlik a másikat, lehordják mindennek. Fájdalmat akarnak okozni, bármi áron. Ezek nem átgondolt dolgok, ám mély sebet üthetnek. Az ilyen pároknak megpróbálom megtanítani, hogy hogyan foghatják vissza magukat, amikor dühösek. Például azt javaslom, hogy hallgassanak el, amikor eldurran az agyuk, vagy hogy kérjenek időt egy veszekedés során, hogy lehiggadhassanak. Ha abba tudják hagyni az ordibálást, meg tudom tanítani őket igazából kommunikálni. Ezután sok párnak eszébe jut, hogy ők tulajdonképpen szeretik egymást, és képesek újraépíteni egy szereteten alapuló, kölcsönösen kielégítő kapcsolatot.

5. Levelezek egy férjezett nővel egy társkereső oldalon, és azt hiszem, szeretnék személyesen is megismerkedni vele

Egyszer egy pár azzal jött hozzám, hogy megcsalásközeli helyzetben vannak, és beszélnünk kell erről. A beszélgetés a következőképpen zajlott:

Férj: „Be kell vallanom, hogy levelezek egy férjezett nővel egy társkereső oldalon, és azt hiszem, szeretnék személyesen is megismerkedni vele.”

Feleség:Én vagyok az a nő. Jövő keddre beszéltünk meg egy randit. Úgy tűnik, nem vagy szerelmes a feleségedbe, és szívesen kezdenél viszonyt egy fiatalabb nővel.”

Férj: „Várj, akkor te vagy az a nő, aki már nem vonzódik a férjéhez, és úgy gondolja, hogy a pasi unalmas az ágyban?”

Rájuk néztem, és azt javasoltam, jöjjenek el még egy ülésre a randijuk előtt.

6. Csak sajnálatból mentem hozzád

Ez a pár már tíz éve élt házasságban, és azt próbálták kitalálni, hogy hogy lehet az, hogy a házasságukból mindig is hiányzott a szenvedély. A feleség végre megnyílt, és elmondta, miért ment feleségül a férjéhez. Mint kiderült, sajnálta őt és úgy gondolta, nélküle nem boldogulna az életben, így hát jött és megmentette őt…

Forrás: huffpost.com

Most akkor ők együtt vannak, vagy külön?