Az olívaolaj 3 bizonyítottan jótékony hatása

olívaolaj,diéta,antioxidáns,testsúly,olaj Forrás: vir.matusz-vad.hu
Az egészséges és tudatos életmód népszerűsége folyamatosan növekszik, így nem csoda, hogy az olívaolajjal készült ételeket egyre többen választják az éttermekben is. Az extra szűz olívaolajak különösen jótékony hatással vannak a szervezetre, ezért célszerű beépíteni a diétás étrendekbe is. Ismerje meg az olívaolaj 3 fontos tulajdonságát, és gondoskodjon vendégei számára a minőségi alapanyagokról!

Jelentős mennyiségű antioxidánst tartalmaz

Az extra szűz olívaolaj kiváló tápanyagforrás, és antioxidánsokban is bőséges mennyiséget tartalmaz. A zsírsavakon kívül E- és K-vitaminok is találhatók benne, amelyek segítik a sejtek hatékony regenerálódását. Az olívaolajban fellelhető antioxidánsok biológiailag aktívak, és csökkentik a krónikus betegségek kialakulásának esélyét. Az antioxidánsok továbbá kiválóan felveszik a harcot a gyulladásokkal, de a vérben lévő koleszterinek oxidációját is megelőzik.

Egészséges telítetlen zsírsavakban is gazdag

Az olívaolajban található zsírok kb. 14%-a telített, 11%-a pedig többszörösen telítetlen típusú. A telítetlen zsírok kifejezetten egészségesek, hiszen Omega-3 és Omega-6 zsírsavakban egyaránt bővelkednek. Az olívaolajban magas mennyiségű olajsav is található, amely szintén egy telítetlen zsírsav.

Az olajsavak segítenek a gyulladások leküzdésében, és jótékony hatással bírnak az általános közérzetre is. Az olívaolaj egyik legfontosabb előnye, hogy a benne lévő zsírsavak ellenállnak a magas hőmérsékletnek, így a főzés után is ugyanolyan egészséges marad az étel. Ha vendégei számára minőségi alapanyagokat szeretne biztosítani, tekintse meg a Matusz-Vad Webáruházban kapható zsírokat és olajokat!

Nem okoz testsúlygyarapodást

A túlzott mennyiségű zsír fogyasztása természetesen testsúlygyarapodáshoz vezethet, azonban az extra szűz olívaolajak használatával emiatt nem kell aggódni. Kutatások kimutatták, hogy az olívaolajban gazdag mediterrán étrend követése kedvező hatással van a testsúlyra. Spanyolországban több mint 7000 főiskolai hallgató részvételével egy 30 napos felmérést tartottak az olívaolaj fogyasztás hatásait vizsgálva. Kiderült, hogy az olívaolaj használata nem kapcsolható össze a megnövekedett testsúllyal, így a diétás étrendet követők is bátran fogyaszthatják.

Sőt, egy 187 résztvevővel folytatott, 3 éven keresztül tartó tanulmányból azt is megállapították a kutatók, hogy az olívaolaj még a fogyást is elősegíti. Az olívaolajban fellelhető antioxidánsoknak köszönhetően ugyanis a zsírégetés is felpörgethető. Az olívaolaj fogyasztása tehát nem növeli a súlygyarapodás valószínűségét. Kisebb mennyiségben pedig még a fogyásban is hatékony segítséget nyújthat.