Tudtad, hogy az arctisztításra legalább annyira kell most figyelni, mint a kézfertőtlenítésre?

arctisztítás,az arctisztítás fontossága,arctisztítás a koronavírus alatt Forrás: GettyImages
Mindenki tisztában van vele, hogy az alapos kézfertőtlenítés most különösen fontos. De mi van az arctisztítással? Arra is kellő figyelmet fordítunk?

Amióta megjelent a koronavírus-járvány, minden fórumon arról tájékoztatnak, hogy mennyire fontos a kéz fertőtlenítése, az állandó és alapos kézmosás. Ez így is van, az egészségünk érdekében nagyon oda kell figyelni a higiéniára. De mi van az arctisztítással? Arra is jobban figyelünk most? Nem feltétlen, pedig nagyon kellene, hiszen az arcunk is ki van téve az állandó szennyeződéseknek. És lássuk be, sajnos akarva-akaratlanul, de folyamatosan nyúlkálunk az arcunkhoz.

Nem tudom, ki hogy van vele, de én amióta azt hallom, hogy "ne nyúlj az arcodhoz", azóta állandóan viszket vagy az orrom vagy a szemem. Az arctisztítás természetesen mindig fontos, de most, ebben az időszakban még nagyobb hangsúlyt kell fektetni rá, pont úgy, mint a kézfertőtlenítésre.

Az arcápolás első és az egyik legfontosabb része az arctisztítás. Megfelelő tisztítással ugyanis nemcsak a sminktől és a szennyeződésektől szabadulsz meg, hanem előkészíted a bőrödet az ápolókrémek hatékonyabb befogadására is. Most, a koronavírus idején még inkább szem előtt kell tartani a rendszeres arctisztítást!

Íme 4 tipp, amit érdemes megfogadni:

1. Amíg tart a vírusveszély, ne csak reggel és este mosd le a bőrödet, hanem ha hazaértél, a kézfertőtlenítés után a bőrödet is tisztítsd le azonnal.

2. Csak vízzel nem tudod alaposan letisztítani a bőrödet. Használj arclemosót. A micellás víz igen csak népszerű, mert szinte mágnesként vonzza a szennyeződéseket.

3. Ha van otthon arctisztító keféd, ideje használni. Ezzel alaposabb munkát tudsz végezni és még a vérkeringést is serkenti.

+1 Hetente kétszer az arctisztítás után radírozd le a bőrödet lágy szemcséjű termékkel, így biztosan megszabadulsz az esetleges szennyeződésektől és az elhalt hámsejtektől is.

A galériában mutatunk 6 természetes összetevőkkel készült arctisztítót: