Az anyósom frigója: avagy mit szabad és mit nem érdemes lefagyasztani

Borítókép: Az anyósom frigója: avagy mit szabad és mit nem érdemes lefagyasztani Forrás: Getty Images
Az anyukák, nagymamák és anyósok tudnak már egy s mást a fagyasztásról, de ettől még nekünk lehet eltérő tapasztalatunk...

A férjem nemrég új felfedezést tett az édesanyja konyhájában, nevezetesen azt, hogy anyósomnak a fagyasztás lett az új hobbija. Ahogyan ő fogalmazott: "ami már nem mozog, azt anyukám lefagyasztja". Persze ez csak vicc, és erősen túlzó is lenne ilyet állítani, de tény, mostanában sokszor halljuk tőle, hogy lefagyasztottam ezt vagy éppen amazt. Én például szentül hiszem, hogy az általunk nem túl sokszor fogyasztott kenyér, torta vagy akár sós aprósütemény bizony csak frissében jó. Legalábbis, ha már úgyis ritkán eszünk pékárut, akkor az legalább akkor legyen igazi, ropogós. Azon felbuzdulva tehát, hogy anyósom fagyasztóládájából mostanság sorra kerülnek elő a legkülönbözőbb ételek, úgy gondoltam tiszta vizet öntök a pohárba, és készítek egy listát arról, hogy tapasztalatom szerint mit lehet és mit nem érdemes "jégre tenni".

Ami már nem mozog, azt a férjem szerint anyósom lefagyasztja. Persze vicces, de talán tényleg nem minden való a frigóba...

Ha bármiről is úgy gondoljuk, hogy érdemes lehet lefagyasztani, jó azért erre a néhány dologra figyelni:

# Mindig jól záródó, akár több zacskóban fagyasszunk!

# Mielőtt eltesszük, alkoholos filccel feliratozzuk a zacskókat, dobozokat!

#Gondoskodjunk a fagyasztónk gyakori tisztításáról, fertőtlenítéséről! Nem jó, ha az ételeknek később "hűtőszaguk, -ízük" van.

# Készítsünk listát a ládába eltett ételekről, és írjuk oda melléjük, hogy mikor tettük el őket, melyik fiókba! Így jóval egyszerűbb lesz mindent megtalálni, és talán nem fagy le a kezünk sem, miközben jeges dolgok között keresgélünk.