Készítsd el Audrey Hepburn kedvenc spagettijét

audrey hepburn,pomodoro,recept,spagetti
Forrás: pinterest

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A

Audrey Hepburn imádott enni, mégis szigorú szabályok mentén étkezett, hogy megtartsa légies karcsúságát. De az otthoni főzőcskézéssel kapcsolatban, nem ő jutna elsőre eszünkbe. Pedig…

Hepburn fia, Sean Hepburn Ferrer korábban azt nyilatkozta anyjáról, hogy olyan, mint aki „súlyos szénhidrátfüggő”. Így talán nem meglepő, hogy a kedvenc étele, a Spagetti al Pomodoro, vagyis a híres paradicsomszószos spagetti volt, amit olyannyira szeretett, hogy állítólag heti rendszerességgel fogyasztotta.

Kell ennél jobb ajánlólevél ennek a tésztaételnek? Kötve hisszük! Következzen most az ikonikus színésznő kedvenc étele:

Spagetti Pomodoro

Hozzávalók (4 adag)

  • 1 kis hagyma (kockára vágva)
  • 2 gerezd fokhagyma (reszelve/felaprítva)
  • 2 sárgarépa (apróra vágva)
  • 2 szárzeller (apróra vágva)
  • 2 doboz hámozott paradicsom
  • 1 nagy csokor friss bazsalikom
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 500 g spagetti
  • só és bors (ízlés szerint)
  • frissen reszelt parmezán

Elkészítése

  1. Tedd egy nagy lábasba a hagymát, fokhagymát, sárgarépát, zellert és a paradicsomot, majd löttyintsd rájuk az olíva olajat, és szórd bele a bazsalikom felét.

  2. Fedd le az edényt, és néhányszor megkeverve (a paradicsomot kissé szétnyomkodva), főzd az egészet 45 percen keresztül.

  3. Miközben a mártás fő, aprítsd fel a megmaradt bazsalikomot (lehetőleg ollóval, ezzel tudniillik megelőzhető, hogy idő előtt megbarnuljanak a levelek).

  4. 45 perc elteltével kapcsold le a hőt a lábas alatt, és hagyd pihenni a mártást 10-15 percig.

  5. Eközben forralj vizet, sózd meg és főzd a tésztát al dante-re. Ha szeretnéd megakadályozni, hogy a kész tészta ragadjon, öblítsd le langyos vízzel miután leszűrted.

  6. Kóstold meg a mártást, és ha szükségét érzed, adj hozzá még némi sót.

  7. Porciózd ki az adagokat és tálalásnál szórd meg parmezánnal és a felaprított bazsalikommal.

Ha bevált Hepburn kedvenc tésztaételének receptje, tegyél egy próbát Gwyneth Paltrow carbonára receptjével is!

Nézd meg a galériánkat>5 kép
Gwyneth Paltrow carbonara receptje lépésről lépésre

townandcountrymag.com

Tovább olvasok
Kép
Angliában élsz? Akkor ne szeretkezz azzal, akivel nem élsz egy háztartásban

Új szabályozás lépett életbe Angliában, amely tiltja a kettő vagy annál több ember gyülekezését zárt térben a járványügyi korlátozások alatt. A köznyelv máris „szextilalomnak” nevezte el a jogszabályt.

Kép
Trianon-sokk az irodalomban, avagy mit olvashatott (volna) székely nagymamám?

Nagymamám a második világháború alatt szökött át Csikszeredáról Magyarországra. Egész életében a székely sors két lábon járó hordozója volt: a románokról távolságtartóan, a fenséges havasokról könnyes szemmel beszélt, kifejezőkészsége megszégyenítette a legjobb tollú íróét is, ha szülőhazája gyönyörűségeit ecsetelte.

Kép
Hány kilós a bőröd és még 7 érdekesség a testedről

Miért van állad? Mire jó a libabőr? Melyik kezeden nő gyorsabban a köröm? 8 meglepő dolog a testedről

Kép
SUP-ozni készülsz? Mutatjuk, hogyan öltözz fel!

Öltözz fel és evezz! Nincs több kifogás. Az instyle.hu összeállítása.

Kép
Napi horoszkóp június 3.: a Bikák fontos döntés előtt állnak, a Rákoknak útirányt kell változtatniuk

Ma is érdemes néhány percet szánnod a horoszkópodra, hisz ismét izgalmas üzeneteket tartalmaznak az egyes csillagjegyek!

Kép
Idézetek, amik jól jönnek bizonytalan időkben

Csak egyvalami biztos: hogy a tehénlepény a lapjára esik, állítja a népi mondás. Most pedig triplán olyan időket élünk, amikor ezen kívül elég sok minden bizonytalan. Szerencsére akadnak idézetek, amik másodpercek alatt helyrerántják az embert.

Kép
Egészséges megoldás oroszlánszag ellen a házi készítésű vegán dezodor

A dezodor fontos része a napi rutinunknak. De gondolkodtál már azon, hogy a bolti helyett természetes házi dezodort használj?

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem