3 gyakorlat minden napra az arcjóga és kebeltorna megálmodójától, Koós Vikitől

Borítókép: 3 gyakorlat minden napra az arcjóga és kebeltorna megálmodójától, Koós Vikitől
Koós Viki, az Arcjóga ®Arctorna method megálmodója mesélt módszeréről, annak fontosságáról és adott is pár tippet. Vikit mindig vonzotta a természetes fiatalodás, a természet megannyi csodálatos, -szintetikus anyagokkal nem pótolható – remekműve. Kozmetikus, Aromaterapeuta és szépségterapeuta tanulmányai segítettek abban, hogy vendégeit kívül-belül, test-és lélek összhangjában tudja szépíteni, fiatalítani. Ez az ő és módszerének története, az ő elmesélésében.

2007-ben kisfiam születése után elkezdtem keresni, kutatni, hogyan, merre tovább. A kisbaba körüli teendők, a kialvatlanság, az önmagam háttérbe szorítása alaposan leépítették az arcom, és éreztem, hogy ez nem mehet így tovább. A keresés, kutatás során rábukkantam olyan szépségtitkokra, módszerekre, receptekre, amelyeket hétpecsétes titokként őriztek.

Anyósom polcán találtam egy régi 1954!-es kiadású kis kozmetikai könyvecskét, amit 2 orvos írt. Ebben a könyvben volt szó az arcgimnasztikáról, és arról, hogy mennyire jóleső az arcnak és megszépül a tornától a bőr.

Ott és akkor döntöttem el, hogy ezzel szeretnék foglalkozni. Magyarországon nem volt ebben az időben (2007) semmilyen fellelhető anyag, ezért elkezdtem kutakodni, szépségszakértőkkel, edzőkkel, orvosokkal konzultáltam.

Tervezgettem a gyakorlatokat, ez egy nagyon hosszú és fáradtságos időszak volt.

Kipróbáltam a családon, barátnőkön és amikor már csak pozitív eredményeket tapasztaltam, akkor döntöttem el, hogy minél több emberhez szeretném eljuttatni ezt a természetes módszert.

A Koós Viki Arcjóga arctorna® methoddal a szépség megőrzésének legtermészetesebb útját választod. A módszer bevezet a harmonikus arcfiatalítás világába. Használatával a legoptimálisabb eredményt érheted el az otthoni bőrápolás során.

Megfelelő táplálkozás, a bőr állapotának megfelelő, minőségi kozmetikumok, arcgyakorlatok a három hajtóműve az Arcjóga arctorna® alternatív szépségprogramomnak.

Arcjóga arctorna� program

Az arcjóga arctorna® állkapocskímélő, retonizáló, rehabilitációs természetes arcformáló program, amelynek célja az arcizmok TUDATOS összekapcsolása, az arc fitten tartása, az arc asszimmetria csökkentése, a rágóizmok feszüléséből adódó állkapocs diszkonformitás csökkentése.

Miből áll a program?

Feszült izmok és állkapocs stresszoldása lazító és légzőgyakorlatokkal, önmasszázzsal (ez az arcjóga része) Arc kinezio tape használata (nyirokkeringés fokozása, lazítás) petyhüdt izmok erősítése (arctorna gyakorlatokkal)

Ezen kívül segítjük a hölgyeket abban, hogy hogyan tudják beépíteni a napi szépségrutinba az arcgyakorlatokat. Merthogy meggyőződésem, hogy minden nőnek a napi szépségrutinba bele kell(ene)építenie 1-2 gyakorlatot, mozdulatot.

Miért van szükség a lazító, relaxáló ARCJÓGA gyakorlatokra?

Vannak az arcon olyan területek amelyeket túl sűrűn használunk, pl: szemöldök közötti részt sokszor összehúzza valaki, ha erősen fókuszál valamire (most hogy sokat ülünk a számítógép előtt sokkal több lett a szemöldök közötti ránc) vagy vki állandóan felhúzza az egyik szemöldökét. Ebből következik, hogy asszimmetrikus lesz a homlok, amelyiket állandóan felhúzza az magasabban lesz mert az izom megrövidült. A feladat szimmetriába hozni a két szemöldököt, lazítani a feszült homlokizmot.

Miért van szükség az izomerősítő ARCTORNA gyakorlatokra?

Viszont ha az izom ernyedtségéből adódóan lejjebb csúszik a szemöldök vagy az arc alsó része petyhüdtté válik, csúszik lefelé, engedve a gravitációnak akkor ezeket az izmokat erősíteni kell, hogy újra visszanyerjék az eredeti tónusos állapotukat, ellenállva a gravitációnak.

Ebből következik, hogy egy idő után már komplex gyakorlatokra van szükség, nem vezet eredményre az arc masszírozgatása és a grimaszolás.

Prevencióként 30-35 éves korig elég a masszázs és 2-3 gyakorlat, 40 felett szükséges kiegészíteni egy erős arcizomtornával.

Érdemes a testre gondolni, ha tónusos testet szeretnénk akkor nyújtani ÉS erősíteni is kell az izmokat. Az arcnál ugyanígy működik.

Arcjóga arctorna hatásai:

30+ évesen:

  • Ragyogóbb arc és bőr.
  • Javítja a bőr állapotát (csökkenti a tág pórusokat és komedokat)
  • Csökkenti a gyulladt pattanások kialakulását.
  • Ajkak feltöltése injekció nélkül.
  • A szem körüli és alatti terület simábbá válik

40+ évesen:

  • A mélyülő orr-ajak barázda töltődik, a szarkalábak halványulnak.
  • A lefelé görbülő szájzug felfelé kunkorodik, a “citromba harapunk” arckifejezés optimistába fordul.
  • A szem alatti karikák töltődnek.
  • A toka kisebbé, az áll alatti szövet feszesebbé válik.
  • Megmarad a fiatalos arckontúr

50+ évesen:

  • Csökken az arc és a nyak látványos öregedése.
  • A száj fölötti ún. bajuszráncok száma csökken, ha időben elkezded a tornát, ki sem alakul.
  • Szemöldök közötti függőleges vonalak, vízszintes homlokráncok látványosan kisimulnak,.
  • Eltűnik a fáradtság, az arc és a szövetek megfiatalodnak, jónéhány évet letagadhatsz a korodból.

3 arcjóga arctorna gyakorlat, minden napra:

Kinek ajánlom a Kebel(le) – mellszépítő torna workshopot

  • aki babát tervez és melleit szeretné felkészíteni a terhességre, szoptatásra
  • szoptatós kismamáknak, hogy a szoptatás után is feszes maradjon a mell
  • fogyókúrát tervezőknek
  • menopauza, klimax esetén, hiszen ebben az időszakban drasztikusan változik a hormonszint, csökken az izomzat, változik a kollagénháló.
  • akinek szüksége van a libido növelésére
  • annak aki szeretne egészséges és szép kebleket élete végéig.
KEBELL-MELLTORNA

2019-ben dolgoztam ki a Kebelle melltornát. Az arcápolásba ugyanis a keblek is beletartoznak.

A női mellnek a nyugati kultúrában mindig kiemelt esztétikai szerep jutott. Ennek ellenére az a tapasztalatom, hogy a mellek, testünk azon részei, melyre a legkevesebb időt és figyelmet szánjuk, holott testünk leglátványosabb területe, nőiességünk abszolút meghatározója.

A keblek mérete, tónusa, alakja a különböző életszakaszokban változik, ekkor a keblek ápolása kiemelt figyelmet igényel. Az évek során, mellünk változásokon esik át, melyek nem múlnak el nyomtalanul.

8 féle edzésprogram

1. Szépség, egészség, feszesség, hormonális egyensúly
2. Mell “nagyobbítás”
3. Szülés után – szoptatás
4. Szoptatás utáni 9 hónap
5. Fogyókúra alatt
6. Változókor, menopauza
7. Érzelmi egyensúly
8. Libidó növelés

Nagyon fontosnak tartom, hogy a várandós kismamák fel legyenek készítve arra a változásra ami a melleket érinti a terhesség és a szoptatás alatt. Megfelelő tornával, masszázzsal lehetséges és nagyon hosszú ideig megtartható a keblek jó állapota.

Ha időben elkezdjük a melltornát és a mell speciális ápolását akkor a peri-és menopuza időszakában a hormonális változás és kötőszövet sorvadás miatt bekövetkező mell petyhüdtség a lehető legkisebb mértékben jelentkezik.

Tehát itt is a legfontosabb a prevenció:

Ha folyamatosan gondoskodunk a keblek megfelelő ápolásáról, hosszú ideig fenntartható azok eredeti állapota.

Melltorna, nyakgyakorlatok, dekoltázs ápolása, masszázs.

Mellizom

A mellek alatt a mellizmok találhatók. A mellek alatti mellizomszövet edzésével feszesíthetjük és megemelhetjük a mellek kar felőli részét.

Dekoltázs

A szegycsont felőli részt a dekoltázst, a nyakizom erősítésével és speciális Kebel(le)esszenciával tarthatjuk karban.

Keblek, kebelpalota

A kebleket speciális Kebel(le) keringésjavító masszázzsal kényeztetjük, elősegítve a hormonok optimális működését, a rostok és szalagok megújulását.

A napi rutinba beépíthető, napi, heti bőrápolási rutinja van.

Napi rutin: lemosás, masszázs, gyakorlatok

Heti rutin: peeling, pakolás

Összefoglalva a Kebelle-melltorna 3 pillére:

1. Mellizom és nyakizom erősítése

2. Mell, dekoltázs, nyakmasszázs

3. Kebelle esszencia, pakolások dekoltázsra, nyakra, mellre