Tátva maradt a szánk: ez a zenekar tényleg a víz alatt nyom végig egy egész koncertet!

Borítókép: Tátva maradt a szánk: ez a zenekar tényleg a víz alatt nyom végig egy egész koncertet! Forrás: lostataminor
Hallgass bele, milyen egy koncert a víz alatt!

Egy koncert a víz alatt? Már az elképzelés is varázslatosnak, ugyanakkor igencsak furának hat, nem igaz? Pedig nagyon is valóságos a dolog, miután 5 zenész úgy döntött, hogy megalapítja a világ első víz alatti zenekarát. Gondolj csak bele: ülsz egy hatalmas, vízzel teli tartályban és nemcsak arra koncertrálsz, hogy tulajdonképpen életben maradj és néha felbukj levegőért, hanem arra is, hogy tökéletesen szólaltass meg egy hangszert, s úgy add ki a szádon a hangokat, hogy azok a víz alatt is kellemes dallamként szóljanak!

Forrás: huffingtonpost

Ez azért nem semmi, ugye? A hatalmas tartályokat egyébként hajón vagy repülőgépen szokták a koncertek helyszínére szállítani, ahol legalább két napig történik az előkészítésük. Ennek leggyakoribb oka az, hogy a legtöbb koncerthelyszín csak hideg vizet tud biztosítani a tartályok feltöltésére, amivel pedig jóval több oxigént jut a vízbe, eltorzítva ezzel a hangszereket. Így minden alkalommal meg kell várják a zenészek, hogy a kis légbuborékok szinte kivétel nélkül eltűnjenek a hangszerek húrjairól, egyéb tartozékairól.

Az Aquasonic zenekar az idei Sydney Festivalon is fellép, ami 2018 január 6. és 28. között tart. Szóval, ha esetleg arra vinne az utatok, ezt semmiképpen ne hagyjátok ki!