Anyósom mindenkit kiborított az új tetoválásával – nem csodálom

Borítókép: Anyósom mindenkit kiborított az új tetoválásával – nem csodálom Forrás: Pexels.com/Lilartsy
Karácsony estére tartogatta, mint legfőbb meglepetést. Miután megmutatta, órákig nem tértem magamhoz, azt pedig a mai napig nem értem, hogy juthatott ilyesmi az eszébe. Egy újdonsült anyuka kifakadása.

„Nemrég született meg az első kislányunk, aki ráadásul az első unoka is a férjem ágán. Természetes, hogy az egész család izgatottan várta az érkezését, anyósom persze már a kezdetektől mindenkin mindenben túltett, ahogy szokta. A legutóbbi akciója pedig olyannyira döbbenetesre sikeredett; hogy teljesen kiakasztott vele minket; legfőképpen engem. Elmesélem, mi történt” – kezd bele a történetükbe a fiatal nő.

„Mivel a picikénk születésével épphogy most lettünk egy család; a férjemmel úgy gondoltuk, hogy idén karácsonykor senkit se hívunk meg magunkhoz, még a legközelebbi rokonainkat sem. Maradunk szépen, hármasban. Anyósomnak ez nagyon rosszul esett, nem is igazán akarta tudomásul venni.

Folyton csak azt hajtogatta, hogy ő mennyire szeretné, ha mindannyian együtt lennénk és hogy csak azt nem érti, mi vajon miért nem.

Végül, csak hogy megbékítsük, meghívtuk őt és apósomat, hogy töltsék nálunk a karácsony estét. Minden egészen simán ment, amíg az ajándékozás végéhez nem érkeztünk.

Volna itt még valami, amit a kislányotoknak szántam – lépett ekkor oda anyósom hozzánk és átnyújtott egy aprócska borítékot. A férjem elvette, kinyitotta és hangosan fölolvasta a benne levő, kis ajándékkártyára írottakat. A lényege az volt, hogy (anyósom) annyira szereti az ő kis unokáját, hogy elhatározta, ennek örömére csináltat valamit, „kettőjüknek”. Mégis mit akar ez jelenteni? – vontuk kérdőre.

Mire felnéztünk a férjemmel, ő addigra lehúzta a pulcsija nyakát, hogy büszkén megmutathassa a friss tetoválását a mellkasán: egy szív alakú gyöngysort, mellette pár szál rózsával…és a kislányunk nevével…

Azt hittem, menten megnyílik alattam a föld. Azt sem tudtam, mit mondjak. Felkaptam a picit és arra hivatkozva, hogy meg kell etetnem, villámsebesen kiviharzottam a nappaliból. Közben a könnyeimmel küzdöttem. A fürdőben viszont már nem tudtam visszatartani a sírást; teljesen kiborultam. Nem elég, hogy magára varratta a kisbabánk nevét, meg sem kérdezett róla. Olyan emberek véleményét bezzeg kikérte előtte, akiké nem igazán számít.

Hogy jutott ez egyáltalán eszébe? Bezzeg a saját gyerekeinek a nevét nem iratta magára..

Amikor rákérdeztem, mégis milyen megfontolásból tette, zavarodottan azt válaszolta, csak közelebb akart lenni a kicsihez. Hát én rá se bírok nézni. Se anyósomra, se a tetkójára. Azóta tartjuk a három lépés távolságot, bár ő rendre próbálkozik, és úgy tesz, mintha semmi sem történt volna. Te mit gondolsz?” – veti fel a kérdést zárásképpen a fiatal anyuka.

Galériánkban további rettenetes ajándékokat találsz, amikkel anyósok lepték meg "szeretett" menyeiket