Egyedi, saját készítésű, megvásárolható és élményalapú ajándékötletek anyák napjára!

Borítókép: Egyedi, saját készítésű, megvásárolható és élményalapú ajándékötletek anyák napjára! Forrás: pixabay
Ha idén is meglepnéd valamivel édesanyádat, de valami frappánsabb ajándékra lenne szükséged, mint egy csokor virág vagy egy doboz bonbon, adunk néhány tippet. Hogy mit vehetnél neki a szokásos ajándékokon kívül vagy azok mellett, milyen élményt adhatnál és nem utolsó sorban mit készíthetnél neki anyák napja alkalmából. Segítek!

Mi, „gyerekek” abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy míg születésnapokon, karácsonykor és egyéb ünnepnapokon nem biztos, hogy eltaláljuk a megajándékozott ízlését, addig az anyukák mindennek örülnek, amit a gyermeküktől kapnak, legyen az egy vásárolt vagy kézzel készült darab. A lényeg, hogy jó szívvel adjuk!

Adj élményt

Egyrészt mert számára nagy valószínűséggel az a legértékesebb ajándék, ha időt tölthet veled, másrészt mert könnyen lehet, hogy kevesebbet is mozdul ki, mint te. Vidd el múzeumba, étterembe, piknikezni, füvészkertbe, vagy csak járjatok egyet egy közeli erdőben. Mindegy hova viszed a lényeg, hogy együtt töltsetek némi minőségi időt, amikor csak egymásra figyeltek.

Forrás: Getty images

Készíts ajándékot saját kezűleg

  • Válogasd össze a kedvenc zenéit és töltsd fel neki valahova, biztos vagyok benne, hogy nem akkora technikai zseni, mint te, így örömmel fogja majd hallgatni egymás után a legnagyobb kedvenceit.

  • Főzz vagy süss valami finomat és kivételesen te vidd házhoz neki a saját készítésű elemózsiát. Nem kell túlgondolni! Vedd végig, hogy melyek a kedvenc alapanyagai és üss össze belőlük valamit. A linkre kattintva találsz egy-két remek receptet, amivel meglepheted!
  • Ültess növényt egyedi cserépbe! Minél szokatlanabb, annál jobb! Nézz körül otthon, mi az, amit átvarázsolhatnál kaspóvá: régi írógép, teáscsésze, kagyló, egy szép konzervdoboz? Ha megvan, már csak ki kell választanod egy hozzá, illetve beleillő növénykét, elültetni és kész is az ajándék.

  • Nézz ki valami szuper idézetet és nyomtasd ki, majd keretezd be vagy szitáztasd rá egy pólóra, vászonszatyorra vagy sálra.

  • Készíts fürdőbonbont szódabikarbónából és illatos olajokból, arckrémet shea- vagy kakaóvajból, a lényeg, hogy természetes, saját készítésű és kényeztető ajándék legyen édesanyád számára.

  • Küldj üzenetet a palackban! Írj apró kedvességeket egy cetlire, majd tedd bele egy apró üvegcsébe, amit egy láncra is felfűzhetsz, vagy süsd bele szerencsesütibe, hajtogass belőle valami origami formát. Légy kreatív!

Készíts neki saját kezűleg valami kézzel foghatót és/vagy maradandót: jöhetnek az egyedi üdvözlőlapok, jókívánságok, diy cserépbe ültetett növények és társaik. Fotógalériánkból inspirálódhatsz!

Lepd meg valami széppel vagy hasznossal

Ha nincs időd vagy kézügyességed, hogy magad készítsd el neki a meglepetést, természetesen készen is megvásárolhatod. Puhatolózz, hogy minek örülne, vagy mire van épp szüksége. Ha tudod, hogy van olyan holmi, amit magának soha nem venne meg, de régóta vágyik rá, itt a remek alkalom, vedd meg neki te! Bármilyen ajándékot is vegyél, igyekezz nem valami porfogót választani neki, amivel csak nyűgje lenne a későbbiekben, válassz olyan holmikat, amit biztosan visel, vagy használ majd a jövőben.

Ünnepeljetek meg később!

Ha a héten egyikőtök sem érne rá, akkor se búsuljatok, tegyétek át jövő hétre a közös programot. Így legalább nyersz még egy kis időt az ajándékok kiválasztására, és beszerezheted a meglepetéseket a Joy napokon!

Te mivel leped meg idén az anyukádat?