„Anya, szeretném odaadni a hajam egy olyan kisgyereknek, akinek nincs”- döntött 2 éves kora óta növesztett hajáról Lukács

Borítókép: „Anya, szeretném odaadni a hajam egy olyan kisgyereknek, akinek nincs”- döntött 2 éves kora óta növesztett hajáról Lukács Forrás: A család saját fotói
Megható történetre figyeltünk föl nemrégiben; egy édesanya egy közösségi oldalon kért segítséget, hogy kisfia kívánságát teljesíthesse. Lukács ugyanis teljesen magától kitalálta, hogy derékig érő haját levágatja azért, hogy egy beteg kisgyermeknek adhassa. Azt, hogyan jutott erre az elhatározásra, anyukája, Kinga meséli el.

„Lukács a haját 2 éves kora óta növesztette, idén töltötte be a 12. életévét. A miértje nagyon egyszerű. Az édesapjának is derékig érő haja van, ezért úgy döntött, hogy ő is megnöveszti. Négy gyerekünk van (2 fiú, 2 lány), Lukács a legidősebb és mindegyikünknek hosszú haja van.

Nagyon sokszor piszkálták érte, de nem törődött vele. Többször felvetettem neki a hajvágást a 10 év alatt, de mindig a hosszú mellett döntött. Egészen idén tavaszig. Piszkálás mellett azért sokszor dicsérték is, hogy milyen gyönyörű haja van.

Egyik nap szóba kerültek olyan gyerekek, akik valamiben mások, mint mi. Szó szót követett és eljutottunk azokhoz a beteg gyerekekhez, akiknek valamiért nincs vagy nem lehet saját haja. Rá körülbelül 2 hétre elém állt a fiam és közölte, hogy szeretné oda adni a haját olyan kislánynak vagy kisfiúnak, akinek nincs.

Mondtam, hogy gondolja át, aludjon rá párat, mert ha a vágás mellett dönt, azt már nem lehet visszacsinálni. Hajthatatlan volt.

Elkezdtem fodrászt keresni, aki vállalja a vágást és írtam a karantanya Facebook csoportba, hátha tudnak ajánlani valakit, akinek örömet okozhat Lukács. Így találtam rá Kíra anyukájára. A vágás jól sikerült, tetszik Lukácsnak az új frizura, de valószínűleg újra megnöveszti.

Forrás: A család saját fotója

65 centi hajtól vettem könnyes búcsút az nap” – mondja az édesanya, aki bár saját bevallása szerint megsiratta a fia hosszú haját, nagyon büszke az önzetlenségére.

Nők, akik egy betegség miatt vesztették el a hajukat, de még ezzel együtt is gyönyörűek