Anya lettem, de nem ismerem azt a nőt, aki a tükörből visszanéz rám

Borítókép: Anya lettem, de nem ismerem azt a nőt, aki a tükörből visszanéz rám Forrás: Getty Images/Jelena Stanojkovic
Sokan vannak, akik tanácsokat adnak neked az első gyermeked születése előtt: még most utazz, használd ki, hogy van lehetőséged aludni. Az sem fog váratlanul érni, hogy a WC-n általában lesz társaságod, és hogy magad is meglepődsz majd, hogy a tusolásra szánt időt hogyan lehet minimalizálni. De azt senki nem mondja el, hogy elveszíted magad.

És erre nem lehet felkészülni. Az anyaság megváltoztat, de te nem tudhatod előre, hogy hogyan, milyenné alakít majd. Megerősít, persze, sok új, jó tulajdonsággal gazdagodsz majd. De bizonyos részeid elveszíted teljesen.

El fogod felejteni, hogy ki voltál korábban. Nem te leszel az első a fontossági sorrendben: annyian lesznek előtted, amennyi gyermeked született.

Először nem is fogod észrevenni. El leszel foglalva, hiszen az újszülött minden idődet kitölti. Amikor van egy szabad estéd, akkor mindazon izgalmas programok helyett, amiket tervezel (pl. végre kifested a körmöd), egyszerűen elalszol. Még csak sajnálkozni sem lesz erőd miatta.

Mindened a gyerekeidnek adod, és az összes szereteteddel szereted őket. Akármeddig tudod feszegetni a határaid, ha arról van szó, hogy ők jól érezzék magukat. Ha egy nap csinosan felöltözöl, a nap végére biztosan megbánod. Nem ér annyit az egész. Boldog leszel és elégedett a családoddal és az életeddel. Büszke leszel, amikor a gyerekeid megtanulnak valami újat: amikor először elindulnak, amikor szépet rajzolnak.

És mégis.

A cikk még nem ért véget, a folytatásért kattints ide!

Ki mondta, hogy az anyaság csupa öröm és boldogság? Nézd meg ennek az édesanyának fotóalbumát az anyaság nehéz perceiről!