Letartóztatták Amy Schumert és Emily Ratajkowskit egy Kavanaugh elleni tüntetésen

Borítókép: Letartóztatták Amy Schumert és Emily Ratajkowskit egy Kavanaugh elleni tüntetésen Forrás: twitter
Hónapok óta megy a tiltakozás az ellen, hogy Brett Kavanaugh-t nevezzék ki legfelsőbb bírónak, miután három nő is azt állította, hogy szexuálisan zaklatta őket. Schumer és Ratajkowski is ott volt a csütörtöki tüntetésen egy szenátusi épületben.

Több százan tüntettek a Szenátus egyik épületében Brett Kavanaugh szenátusi kinevezése ellen csütörtökön. A washingtoni rendőrség 302 embert vett őrizetbe, köztük Amy Schumer és Emily Ratajkowski színésznőket. Videó is készült az esetről, amin egy rendőrtiszt megkérdezi a két sztárt, hogy akarják-e, hogy letartóztassa őket.

További felvételek tanúskodnak arról, ahogy várakoznak igazoltatásra tüntetők további tucatjaival együtt. Később mindketten azt nyilatkozták a sajtónak és a közösségi oldalaikon, hogy le lettek tartóztatva.

Az amerikai közbeszédben hónapok óta a csapból is Brett Kavanaugh folyik, akit három nő is azzal vádolt, hogy fiatalkorában szexuálisan zaklatta őket. A bírót Donald Trump elnök júliusban jelölte legfelsőbb bírónak, és szeptember végén bíróságon hallgatták meg a szexuális zaklatási vádak ügyében. Jelenleg az FBI is nyomoz.

Azok a férfiak, akik bántják a nőket, soha többet nem kerülhetnek hatalmi pozícióba
twittelte Emily Ratajkowski, amikor bejelentette, hogy őrizetbe vették.

Amy Schumer és Emily Ratajkowski mindketten évek óta szenvedélyes résztvevőia nők jogaiért folytatott küzdelemnek. Ratajkowski például többször kifejezte, hogy nem érti, miért nem lehet egy nő „egyszerre feminista és szexszimbólum”. Emily 2013-ban Robin Thicke elhíresült videójával, a Blurred Lines-szal került reflektorfénybe, amelyben félmeztelenül táncolt két másik modellel együtt, és amelyről sokan azt gondolják, hogy szexista, alábecsüli a kölcsönös beleegyezés jelentőségét a szexben és a nőket tárgyként mutatja be.

Schumer és Ratajkowski továbbá együtt szerepeltek a nemrég bemutatott komédiában, a Túl szexi lányban.

A letartóztatásra „törvénytelen demonstráció” miatt került sor, merthogy a szenátusépületen belül, annak negyedik emeletén is tüntettek és akadályozták az ott dolgozókat. 50 dollár bírságra kötelezhetik őket (és a többi háromszáz letartóztatottat) a thewrap.com szerint.

Nézd meg ezt a galériát is: