Alumínium profil, a LED szalag védelme érdekében

Borítókép: Alumínium profil, a LED szalag védelme érdekében Forrás: ledlampahaz.hu
A LED szalag napjaink közkedvelt világítási eszköze, nem csak hatékonyságának, hanem sokoldalú és kreatív felhasználásának köszönhetően egyaránt. Kis helyen is elfér és szinte észrevétlenül beépül a lakás képébe. Választékuk hatalmas, így vásárlás előtt érdemes tájékozódni a termék jellegzetességeiről és felhasználási módjáról.

Manapság már nem csak a hagyományos LED szalagok örvendenek nagy népszerűségnek, hanem óriási a kereslet a LED szalagok alumínium profiljaira egyaránt, amelyek a modern megvilágítás elengedhetetlen eszközévé váltak, szinte már divathullámmá csapott át a vásárlók lelkesedése. Azonban valóban szükséges a profil használata, vagy csak egy felkapott kiegészítője a világítás felszerelésének?

A LED szalagok élettartama alumínium profillal

Nem szabad csak divatként kezelni a profil túlzott használatát, mivel számos, kifejezetten hasznos tulajdonsággal rendelkezik mindamellett, hogy felhasználási lehetősége is igen változatos. Elsősorban az alumínium profil meghosszabbíthatja a LED szalagok élettartamát. Az alumínium - az anyagra jellemző tulajdonságainak hála - jobb hőelvezetést biztosít, amely hatására a szalag gyorsabban és hatékonyabban hűl le, így működési ideje is sokkal hosszabb lesz. Amennyiben a LED szalagot nem a profilba, hanem közvetlen fal- vagy bútor felületre ragasztja fel, akkor a szalag nem képes a hatékony hűlésre, hanem szinte “megsüti magát”, megrövidítve élettartamát.

A LED profilok nem csak ily módon hosszabíthatják meg a szalag élettartamát. Felépítésének hála védi a szalagot a különböző külső hatásoktól, mint például az ütésektől, a portól és egyéb piszoktól, valamint a párától egyaránt. Abban az esetben, ha megfelelő típusú profilt és takaróprofilt használ, akkor vízzel való érintkezés esetében a nedvességtől is védi a szalagot, így ilyen felállásban fürdőszobai világításként is szolgálhat.

Az alumínium profil előnyei

Az alumínium profilnak hála, a LED szalag sokkal jobban fog tapadni a felületre. Ezzel kivédhető a hullámosodása is. Azonban az alumínium profilra is igaz, hogy a LED szalag beleragasztását megelőzően száraznak és zsírtalannak kell lennie a megfelelő tapadás érdekében. Ahogyan azt az elején is említettem, a LED szalagok használatának csak a fantázia szabhat határt, különböző módon felhelyezhetők és variálhatók a LED profil segítségével, így kiváló dekorációs elemként szolgálnak.

Összességében az is megállapítható, hogy sokkal jobban mutat a LED szalag abban az esetben, ha alumínium profillal rendelkezik. Így nem csak a hosszabb élettartama biztosított, hanem esztétikailag is sokkal jobban fel fogja dobni a lakást, szinte annak díszévé válhat. Amennyiben szeretné otthona hangulatát megalapozni egy megbízható és hosszan tartó világítási technikával, akkor keresse fel a LEDLámpaház.hu weboldalát, ahol számos lehetőség közül válogathat ízlésének megfelelően!