Álmomban karcsú vagyok, de amikor felébredek, 100 kilós

Álmomban karcsú vagyok, de amikor felébredek, 100 kilós
Forrás: a szerző sajátja

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

R

Reggelente azzal ébredtem, hogy vissza akarom kapni a régi, 100 kiló előtti-alatti énemet. Éveken át nem sikerült megszoknom, hogy nagyobb helyet foglalok el a világból, mint egykor – folyton nekimentem mindennek, mert a fejemben egy sokkal karcsúbb énképpel máshová helyeztem a testem határait. Ha elhaladtam mondjuk egy asztal mellett, gyakran rosszul mértem ki mekkorát kerüljek, mert úgy gondoltam: nem „terjedek” odáig, ebből a távolságból nem érhetek hozzá. Hiszen nem lehetek annyira kövér!

Ezt éreztem akkor, amikor majdnem 100 kilósan éltem az életem. Szégyelltem magam! Nem tudtam elfogadni magam, sírás kerülgetett, valahányszor emberek közé kellett mennem.

Sokan élnek ezzel a kétségbeeséssel, ezt onnan tudom, hogy elképesztően gyakran keresnek meg a kéréssel: meséljem el, én miként szántam rá magam, hogy kioperáltassam a gyomrom 85 százalékát. Nagyon nehéz döntés volt! Ám már nem csak a gátlások jelentettek problémát, az egészségem lett a tét – asztmásként kapkodtam a levegőt, ezt a nagy súlyt cipelni már komoly teher volt a szervezetemnek, és az ízületeim is fájtak.

Olvasd el ezt is!

„Szeretnék még élni – szeretnék még jól élni!” Ezt éreztem folyamatosan és ennek reményében szántam rá magam a drasztikus műtétre. Annyira el voltam keseredve, hogy az endokrinológusnál a viziten már csak bőgni tudtam.

Van egy csomó evolúciós szempontból „roppant hasznos” tulajdonságom, például a makacs zsírtartalékolás és a lassú fogyás képessége. Sajnos a mai világban, ahol az étel könnyen elérhető és nagy mennyiségben áll rendelkezésre, ezek az adottságok idejétmúltak bizonyultak – erről is mesélek a videóban, amiben kíméletlenül őszintén beszéltem arról, hogy miként éreztem magam a bőrömben a csőgyomor műtét előtt.

A cikk szerzője, Kéky Kira, 46 éves egészségügyi újságíró.

2018 nyarán végezték el rajta a gyomorszűkítő műtétet. A beavatkozás után másfél év alatt fogyott le a megcélzott súlyra. Történetét azért vállalta fel, hogy segítsen vele azoknak, akik hozzá hasonlóan az egészségük rovására híznak (és fogynak) éveken át, és akiknél a sleeve műtét elvégzése orvosilag is indokoltnak bizonyul. A beavatkozás a veszélyes tartományba eső testtömegindex esetében megfontolandó, 40-es BMI felett társbetegségek nélkül, 35-ös MBI felett csak társbetegségek megléte esetén végzik el.


Ha lemaradtál volna Adele bámulatos fogyásáról, a galériára kattintva megnézheted a legnépszerűbb teóriákat, hogy milyen módszerrel sikerült elérni az eredményt.

Nézd meg a galériánkat>4 kép
Hogyan fogyott le Adele kábé 50 kilót anélkül, hogy észrevettük volna
Tovább olvasok
Kép
Rejtett mintázatok – Barabási Albert-László hálózatkutató

Barabási Albert-László, a Bostonban kutató fizikus és hálózatkutató népszerű könyvekben megírta már a nagyközönség számára a kutatásai történetét – és az abból levonható tanulságokat. Most azonban újabb szintet lépünk: a Ludwig Múzeum Rejtett Mintázatok című kiállításán az adatokból kép, szobor, installáció és multimédia jön létre. Tudomány és művészet fonódik egybe a tágas terekben.

Kép
A 10 legfeleslegesebb konyhai eszköz, ami mégis sok háztartásban megtalálható

Na, neked megvan valamelyik ezek közül? Esetleg több is... A joy.hu összeállítása.

Kép
Napi horoszkóp október 24.: a Bikák versenyhelyzetben bizonyíthatnak, a Szüzek átadhatják magukat a pihenésnek

Ma sem érdemes kihagynod a horoszkópod, mert a csillagok ismét izgalmas üzeneteket tartogatnak!

Kép
Drogok és médiumok – egykori CIA-kísérletek az agyunk manipulálására

Megvan a filmekből ismert jelenet, amikor a kém vagy bérgyilkos nem is tudja magáról, hogy az, de kap egy bizonyos jelet – mondjuk egy jelszót –, amitől hirtelen tudatossá válik számára a feladata? Szürreálisnak tűnik, ugye? A CIA szerint korántsem.

Kép
A maszk és a távolságtartás hatására ezerszer kisebb lesz a vírusterhelés

Egy friss olasz tanulmány jelentkezett ezzel a radikális állítással és az is olvasható benne, hogy a tünetek is kevésbé súlyosak, ha mindenki betartja a Covid elleni védekezés alapvető szabályait.

Kép
Újra együtt a Doktor Szöszi színészgárdája: Selma Blair is csatlakozott a nosztalgiázáshoz

A 2000-es évek egyik nagy kedvence minden kétséget kizáróan a Doktor Szöszi című film volt.

Kép
35 éve halt meg rejtélyes módon Bódy Gábor

A magyar filmművészet legrejtélyesebb sorsú rendezője korszakos műveket készített, s miközben igazi fenegyerekként tartották számon, szorgalmasan jelentett társairól a hatalomnak. Öngyilkos lett vagy megölték? 35 éve halt meg Bódy Gábor.

Kép
„Előttem van, ahogy szülés után guggolgatok a János Kórház folyosóján, mert annyira hiányzott a mozgás”

Kulcsár Vajda Enikő mozgást addict. Ezt nem én mondom róla, ezt ő mondja magáról. Naponta ugyanis több órát is mozog és mozgott, még a várandósságai utolsó napjaiban is. De teljesen normális és természetes módon az, hogy két gyermeket kihordott, az ő testét is megváltoztatta. A különbség közte és mondjuk (khm…) köztem viszont az, hogy ő ebbe nem törődött bele. Beleásta magát a témába, hogy is lehet a szülés utáni testet regenerálni, formálni és ma két gyermeke mellett már hivatásaként segít személyesen és online kurzusaival is nők százainak – ha nem ezreinek –, hogy mindenki boldog lehessen anyaként is a testével. Ez az ő projektje: az Anyatest Projekt.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem