Álmomban karcsú vagyok, de amikor felébredek, 100 kilós

Álmomban karcsú vagyok, de amikor felébredek, 100 kilós
Forrás: a szerző sajátja

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

R

Reggelente azzal ébredtem, hogy vissza akarom kapni a régi, 100 kiló előtti-alatti énemet. Éveken át nem sikerült megszoknom, hogy nagyobb helyet foglalok el a világból, mint egykor – folyton nekimentem mindennek, mert a fejemben egy sokkal karcsúbb énképpel máshová helyeztem a testem határait. Ha elhaladtam mondjuk egy asztal mellett, gyakran rosszul mértem ki mekkorát kerüljek, mert úgy gondoltam: nem „terjedek” odáig, ebből a távolságból nem érhetek hozzá. Hiszen nem lehetek annyira kövér!

Ezt éreztem akkor, amikor majdnem 100 kilósan éltem az életem. Szégyelltem magam! Nem tudtam elfogadni magam, sírás kerülgetett, valahányszor emberek közé kellett mennem.

Sokan élnek ezzel a kétségbeeséssel, ezt onnan tudom, hogy elképesztően gyakran keresnek meg a kéréssel: meséljem el, én miként szántam rá magam, hogy kioperáltassam a gyomrom 85 százalékát. Nagyon nehéz döntés volt! Ám már nem csak a gátlások jelentettek problémát, az egészségem lett a tét – asztmásként kapkodtam a levegőt, ezt a nagy súlyt cipelni már komoly teher volt a szervezetemnek, és az ízületeim is fájtak.

Olvasd el ezt is!

„Szeretnék még élni – szeretnék még jól élni!” Ezt éreztem folyamatosan és ennek reményében szántam rá magam a drasztikus műtétre. Annyira el voltam keseredve, hogy az endokrinológusnál a viziten már csak bőgni tudtam.

Van egy csomó evolúciós szempontból „roppant hasznos” tulajdonságom, például a makacs zsírtartalékolás és a lassú fogyás képessége. Sajnos a mai világban, ahol az étel könnyen elérhető és nagy mennyiségben áll rendelkezésre, ezek az adottságok idejétmúltak bizonyultak – erről is mesélek a videóban, amiben kíméletlenül őszintén beszéltem arról, hogy miként éreztem magam a bőrömben a csőgyomor műtét előtt.

A cikk szerzője, Kéky Kira, 46 éves egészségügyi újságíró.

2018 nyarán végezték el rajta a gyomorszűkítő műtétet. A beavatkozás után másfél év alatt fogyott le a megcélzott súlyra. Történetét azért vállalta fel, hogy segítsen vele azoknak, akik hozzá hasonlóan az egészségük rovására híznak (és fogynak) éveken át, és akiknél a sleeve műtét elvégzése orvosilag is indokoltnak bizonyul. A beavatkozás a veszélyes tartományba eső testtömegindex esetében megfontolandó, 40-es BMI felett társbetegségek nélkül, 35-ös MBI felett csak társbetegségek megléte esetén végzik el.


Ha lemaradtál volna Adele bámulatos fogyásáról, a galériára kattintva megnézheted a legnépszerűbb teóriákat, hogy milyen módszerrel sikerült elérni az eredményt.

Nézd meg a galériánkat>4 kép
Hogyan fogyott le Adele kábé 50 kilót anélkül, hogy észrevettük volna
Tovább olvasok
Kép
11 dolog, amit eddig nem tudtál A Grace klinikáról és annak szereplőiről

Döbbenet, hogy már tizenhat évadot élt meg a kórházas sorozat, és még mindig tartogat meglepetéseket! A joy.hu cikke.

Kép
Kezdő futóedzés + egyéb tippek újaknak

A kijárási korlátozás rendesen megnövelte a kezdő futók számát, ha te is közéjük tartozol, akkor adunk pár tippet, hogy hatékonyabban űzhesd ezt a sportot! A runnersworld.hu összeállítása.

Kép
Csövet dugtak a torkomba, hogy kiderüljön: lefogyhatok-e

Ha az ember magánintézményben végzett magánműtétre gondol, lehet egy olyan elképzelése, hogy ott majd ő diktál: ezt a műtétet szeretném, így, ilyen eredménnyel, tessék, elkezdhetnek vágni! De ki kell ábrándítsak mindenkit: a gyomorszűkítő műtétnél nem elég az összegyűjtött pénz és az elszántság. Az orvos elutasíthatja a beavatkozást vagy mindenféle kellemetlen vizsgálat eredményéhez kötheti. Nálam utóbbiról volt szó, például csövet nyeltem és mintát vettek a gyomromból is.

Kép
Szülés a koronavírus árnyékában – egy egészségügyi dolgozó története

Egészségügyi asszisztensként az amerikai Jennifer Perry számára mindennapos esemény volt a betegségekkel való küzdelem, mégis váratlan nehézségekkel szembesült, amikor dolgozóból pácienssé vált. A 33 éves nő terhessége utolsó szakaszában arra kényszerült, hogy COVID-fertőzötteket kezeljen. Csupán egy héttel lánya születése előtt Perryn elkezdtek megjelenni a koronavírus tünetei. A továbbiakban a kétgyermekes anya beszámolója következik élete egyik legviszontagságosabb időszakáról

Kép
Milyen lesz 2020 nyara a tengerpartokon? Rizikós-e a strandolás?

A koronavírus-járvány extrém mértékben megviselt néhány mediterrán országot, például Olaszországot és Spanyolországot. Az elmúlt egy-két hétben ezekben a térségekben is elkezdett újraindulni az élet. Néhány olasz szakértő most azt vette végig, milyen mértékben kell fizikai távolságot tartani a tengerparti szombaton és nagyobb veszélynek vagyunk-e kitéve a hullámok között, mint a parti homokban.

Kép
Rajzos „használati útmutató", hogy önállóbbá váljon a gyereked

Szegény gyerek olyan gyámoltalan, szüksége van a nagy, okos felnőtt segítségére. Képtelen egyedül bevetni az ágyát, megírni a házi feladatát, kivinni a szemetet, visszadobálni a fiókba a játékait. Vagy mégsem olyan nagyon képtelen?

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem