5 tuti tipp az alkohol semlegesítésére

Borítókép: 5 tuti tipp az alkohol semlegesítésére Forrás: Dubicz Borászat és Szőlőbirtok
Bizonyára a legtöbbünkkel megesett már, hogy ünnepi alkalmak során vagy éppen legnagyobb szívbánatunkban a pohár fenekére néztünk, melyet másnapra már egész biztosan erősen meg is bántunk.

Legtöbb esetben már a túlzott alkoholfogyasztás során is tisztában vagyunk vele, hogy többet ittunk a kelleténél – ha ez mégsem így történne akkor biztosak lehetünk benne, hogy a szervezetünk másnap emlékeztetni fog minket előző nap elkövetett hibáinkra. Sok legenda kering a másnaposság elmulasztásának trükkjeivel, hasznosnak vagy éppen haszontalannak vélt fortélyaival kapcsolatban. Mi most azonban alapvetően a megelőzésre keressük a választ. Következzen hát öt tuti trükk az alkohol semlegesítésére:

1. Mielőtt nekivágnánk az éjszakának, gondoljunk a megfelelő táplálkozásra. Ezalatt nem a hajnali órákban elfogyasztott hamburger és gyros áradatokat értjük, hanem az előre átgondolt, helyesen felépített vacsora témáját. Fontos, hogy alkoholfogyasztás előtt inkább szénhidrát- és zsír alapú tételeket fogyasszunk. A mediterrán térségekben bevett szokás borozás előtt- és közben rozmaringos olívaolajba mártogatott kenyeret fogyasztani. Az olajos kenyér ugyanis kibéleli a gyomrunkat, védőréteget képez és lassítja az alkohol felszívódását. A magyaros ízek kedvelői fogyasszanak bátran egy nagy szelet zsíros kenyeret lilahagymával, a hatás ugyanaz. Egyesek azonban a körtére esküsznek. Hogy miért? Kattints és megtudod!

2. Nagyon fontos, hogy az alkoholfogyasztást megelőző táplálkozás mellett az azt követő, másnap reggeli étkezés is bőséges legyen. Egy kiadós, tápláló reggeli után a szervezetünk ugyanis sokkal könnyebben regenerálódik.

TOVÁBBI 3 TIPPÜNKÉRT KATTINTS IDE!