Gyerekek játszanak aligátorokkal vintage fotókon

Régen volt, tán igaz se volt? Dehogynem: valaki aligátorfarmot létesített és a szerencsétlen állatokon lovagoltatta a cuki masnis kislányokat, rövidnadrágos kisfiúkat.

1907-ben két ember, Francis Earnest és Joe „Aligátor” Campbell nyitott egy aligátorfarmot Los Angelesben. A Kaliforniai Aligátor Farm többezer hüllőnek adott otthont. A látogatók mindössze 25 centért fogdoshatták a kígyókat, gyíkokat és krokodilokat. Brosúrájukon hirdették, hogy parjkukban többszáz, a legkülönbözőbb méretű és korú aligátort megnézhetnek a vendégek. Állataik csirkét és darált húst ettek.

A farm fotóit nézegetve rengeteg gyerek is megfordult a parkban: fogdosták, feszítették az állatok száját, ráültek a hátukra, együtt játszottak velük. 1925-ben az egyik tulajdonos nyolcéves fiát megharapta egy aligátor, de a nagybátyja szerencsésen közbeavatkozott. Halálos baleset sosem történt a parkban, viszont nem egyszer előfordult, hogy egy-egy áradás következtében megszökött pár állat. A farm egyik leghíresebb lakója Billy volt, aki rengeteg filmben szerepelt.

Nézegess még aligátort simogató, aligátorral játszó és aligátoron lovagló gyerekeket a galériában!