Olaszos húsvéti torta jó sok parmezánnal

Borítókép: Olaszos húsvéti torta jó sok parmezánnal
Az ízét a spenót és rikotta alapozza meg, az elkészítéséhez pedig nem muszáj konyhatündérnek lenned.

Olasz húsvéti torta

Hozzávalók

  • (18 centis tortaformához):
  • 1 csomag leveles tészta (27 deka)
  • 45 deka fagyasztott leveles spenót
  • 2 marék friss rukkola
  • 1 doboz rikotta sajt
  • 1/2 bögre reszelt parmezán
  • 1 közepes vöröshagyma kockára vágva
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 5 tojás + 1 a kenéshez
  • bors
  • őrölt szerecsendió
húsvét 2020,húsvét,torta,spenót,fagyasztott spenót,tojás,alacsony kalóriatartalom
Forrás: Éva magazin / Puskás Erzsi

Olasz húsvéti torta

  1. Kevés olajon fonnyaszd meg a hagymát, add hozzá a fokhagymát, ízesítsd borssal, majd mehet hozzá a spenót és a rukkola.

  2. Amikor elfőtte a levét, vedd le a tűzről, hagyd kihűlni. Egy tálban keverd össze a rikottát a parmezánnal, a sóval, a borssal, a szerecsendióval és a rukkolás spenóttal.

  3. Vajazd ki a tortaformád, béleld ki a leveles tészta kétharmadával, oszd el a masszát. Evőkanállal készíts öt mélyedést, mindegyikbe üss egy tojást. Takard be a maradék tésztával, a széleket sodord össze és felvert tojással kend át.

  4. 180 fokos sütőben 1 óra alatt süsd aranyszínűre.

Húsvéti maradékmentés hatékonyan