Egészen eddig rosszul használtad az ajakradírt

ajakradír,ajak Forrás: Getty Images
Semmi vész: eláruljuk, hogyan használd helyesen.

Az ajakradír időnként úgy kell, mint egy falat kenyér, főleg, ha az időjárás túl hideg, meleg, szeles, napos (vagyis bármikor): puhává varázsolja az ajkad és a legkönnyebben ezzel tüntetheted el róla mindazt, aminek nincs ott semmi keresnivalója (vagyis az elhalt hámsejteket). Persze minden azon múlik, hogy jól használod-e a készítményt.

Az ajakradírt a legtöbben csak felkenik az ajkukra és a mutatóujjukkal nekiállnak elkenni. Ám ezzel nem sokat segítesz magadon. Ha minél hatékonyabban szeretnéd kiaknázni áldásos hatásait, először is vegyél elő egy tiszta fogkefét (amit aztán rendszeresíthetsz erre a célra). Erre vidd fel az ajakradírt, majd biztos kézzel, körkörös mozdulatokkal, gyengéden dörzsöld át vele az ajkaid. (Ha nincs kéznél ajakradír, ugyanezt egyébként egy vízzel benedvesített fogkefével is megteheted).

A másik hiba, amit sokan elkövetnek, hogy túl gyorsan lemossák az ajakradírt . A legjobb, ha hagysz egy kis időt, hogy az ajkad beszívja a hatóanyagokat. Akár egy percet is várhatsz, mielőtt egy törölköző benedvesített sarkával letörlöd.

Ezt a procedúrát legfeljebb hetente kétszer ejtsd meg: ha ennél gyakarbban alkalmazod, az irritációt okozhat. Ha bármilyen mellékhatást tapasztalnál, akkor ne használd többet azt a bizonyos ajakradírt. A szalicilsavas készítmények gyakrabban okoznak irritációt, erre már a vásárlásnál is érdemes odafigyelni. Ha nem vagy biztos benne, mit válassz a drogériák polcairól, házilag is kikeverhetsz magadnak ajakradírt szódabikarbónából és vízből vagy barna cukorból és kókuszolajból.

Kicserepesedett az ajkad? Mutatjuk rá a 7 legjobb orvosságot: