Ha ilyen dögös is lehet az ősz haj, akkor én is kérem szépen!

haj,frizura,ősz haj,hajfestés,fodrász Forrás: Getty Images
Három évvel ezelőtt egy nő lépett be Jack Martin kaliforniai fodrász szalonjába, aki elmondta, hogy évek óta 3-4 hetente festi ősz haját, de már nagyon unja ezt a folytonos procedúrát. Jack azt tanácsolta, ahelyett, hogy elfednék valamilyen színnel, inkább emeljék ki, és fessék be az egészet egy szép, természetes, szürkés árnyalatra. A nő imádta a végeredményt!

Martin nem különben, így feltett egy képet az átalakításról az instagramra, majd záporozni kezdtek a kommentek és az újabb felkérések hasonló festésekre. Azóta rengeteg ősz hajú ügyfele van, aki évente mindössze két-három alkalommal látogatja meg a szalonját – mesélte Martin az Allure-nek.

Ezek az átalakítások nem csak elképesztő megjelenést kölcsönöznek a nők számára, de szabadságot is adnak számukra, hiszen rengeteg időt (és persze pénzt) nyernek azzal, hogy nem kell havonta órákat ücsörögniük a fodrászuknál.

Instagramján azt is elárulta, hogy a folyamat azzal kezdődik, hogy eltávolítja a hajról a korábbi mesterséges hajszínt, megőrizve az ősz hajtövet. Tehát először is leszívja a hajat, ezzel előkészíti az ezüst hajfestésre. Ezután jön a kritikus rész: az új színt ugyanis a természetes ősz haj mintájára kell kikevernie, így legtöbbször arra kéri ügyfeleit, hogy lehetőség szerint 3-4 centis lenövéssel érkezzenek, hogy ez alapján elemezhesse, majd kikeverhesse a tökéletes árnyalatot. Habár az egész művelet közel 10 órát vesz igénybe, de a végeredmény mindenképp magáért beszél.

Az átalakításokról készült előtte-utána képeket a galériára kattintva nézheted meg!

Forrás: bored panda