8 tipp, ha téli esküvőre készülsz

Borítókép: 8 tipp, ha téli esküvőre készülsz Forrás: Getty Images
Ha imádod az évnek ezt az időszakát, és ha el tudod képzelni, hogy ilyenkor mondd ki a boldogító igent, akkor érdemes a következő praktikus részletekre odafigyelned az esküvőd szervezésekor. Épp időben vagy egy jövő év végi lagzihoz.

1. Bár elsőre úgy tűnhet, könnyebben találsz elérhető helyszínt, nem árt résen lenned: elképzelhető, hogy év végi céges rendezvényekkel kell versenyezned. Lépj időben, és legyen több opciód is.

2. A vendégek valószínűleg kabátban, csizmában, sapkában, kalapban érkeznek. Álljon rendelkezésre egy olyan helyiség, ahol kényelmesen át lehet öltözni, széken ülve cipőt váltani, majd fogasokon tárolni a kabátokat.

Gondoskodj arról, hogy végig rendelkezésre álljon egy takarító, aki időnként egy moppal diszkréten áttörli a padlót – mindig lesznek, akik kimennek levegőzni és behozzák az esetleges sarat. Borzasztó lehangoló (és balesetveszélyes) tud lenni a halmozódó, piszkos latyak.

Éva Advent 2020

Éva Advent 2020

MEGRENDELHETŐ MOST INGYENES KÉZBESÍTÉSSEL!

December 8 és 14 közötti megrendelés esetén a magazint december 18-ig kapod kézhez.

 

 

695 Ft

3. A fentiek miatt tervezd szellősre a forgatókönyvet, amennyiben a násznép többször mozog majd az udvar és a ház között. Számolj rá egy kis időt az öltözésekre.

4. Télen mások a fények: máskor, máshogyan készülnek az ideális fotók, mint nyáron. A program megtervezésekor kérd ki a fotós véleményét. (Például arról, hogy mikor legyen a fotózás.)

5. Hamarabb sötétedik, és a szervezetünk bioritmusa is más. Míg nyáron egy hétórás, fél nyolcas vacsora sem kései, addig télen akár már ötkor vagy fél hatkor is tálalhatjuk a vacsorát.

6. Számíts rá, hogy a téli gasztrokínálat eltér a nyáritól. Pezsgő helyett például valószínűleg forró tea, forró csoki vagy puncs lesz a welcome drink.

7. Mielőtt végleg döntesz, gondold át, tényleg beáldozod-e a karácsonyt az esküvő oltárán. A szűk családod karácsonyát valószínűleg elhomályosítja a közeli esküvő, szalagokért és ültetőkártyákért fogtok futkosni, a lagzi lázában égtek. A többi meghívottnak viszont talán kapóra jön az év végi esküvő, hiszen ilyenkor egyébként is összegyűlik a tágabb család és hazajönnek a külföldre szakadt barátok.

Szerzőnk Pallagi Ákos ceremóniamester.