5 tipp, hogyan hozd karácsonyi hangulatba az ünnepi sütiket

Nincs karácsony süti nélkül, sokan vagyunk így vele. Az évnek ebben a szakaszában még azokban is feltámad a tettvágy, akiknek egyébként nem szokásuk „mezei” vasárnapi ebédek után frissen sült, házi édességgel kedveskedni a családnak. Ilyenkor még én is összeszedem minden tudományomat és – sokadik nekifutásra - megpróbálkozom a vaníliás kiflivel – ami persze soha nem lesz ugyanolyan, mint a Nagyié volt.
Ha biztosra akarsz menni, akkor talán az a legjobb, ha nem ilyenkor vágsz bele egy vadonatúj, korábban még soha ki nem próbált étel elkészítésébe. A jó hír viszont az, hogy néhány apró trükk segítségével egy hétköznapibb sütit is könnyedén karácsonyivá tudsz varázsolni.
Csendben, halkan és zárójelben teszem hozzá, hogy az is teljesen rendben van, ha a boltban veszed meg a kuglófot hozzá.
Mindössze annyi a dolgod, hogy felszerelkezel nagyobb mennyiségű cukormázzal, ételfestékkel, fondanttal, ehető dekorációval, mézeskalács sütikkel; és kezdődhet is a díszítés. Az ötletek közt a kevésbé ügyes kezűek és a profik egyaránt találhatnak kedvükre valót.