Az abortusz túlélői – Nem akarták őket, mégis megszülettek

Borítókép: Az abortusz túlélői – Nem akarták őket, mégis megszülettek Forrás: GettyImages/Brosa
Szüleik nem akarták, hogy megszülessenek, mégis életben maradtak. Carrie és Melissa, a két abortusz túlélő azért mesélik el történetüket, mert szeretnék, ha minél többen hallanának róluk és tudnák, hogy nagyon sokan érintettek, többen, mint azt bárki gondolná.

Carrie Holland-Fischer tinédzserként szerzett róla tudomást, hogy nem kívánt gyermekként jött a világra és orvosi csodának számít, hogy egyáltalán életben maradt. Amikor édesanyja teherbe esett, az apja magára hagyta őt a magzattal és két közös gyermekükkel. Mivel a kismama úgy érezte, hogy egyedül képtelen lesz felnevelni egy harmadikat is, úgy döntött, elveteti a picit. Egy hónappal az abortusz után derült ki, hogy még mindig terhes. Ekkor már nem volt lehetősége még egy beavatkozásra, így kénytelen volt megszülni a sérült babát.

Az eredetileg egészségesen fejlődő gyermek sajnos pont a beavatkozás miatt, sérült szemekkel és féloldali bénultsággal jött a világra.

Forrás: Health Impact News
Carrie és férje

A kisgyermek Carrie-t sokáig megmagyarázhatatlan, rendszeresen visszatérő rémálmok gyötörték.

Az álom mindig ugyanarról szólt: egy kislányt látott az anyaméhben, aki elszántan küzd az életéért, sír és üvölt fájdalmában.

Ezek az álmok mindig nagyon felzaklatták őt. Végül nagymamája árulta el neki, hogy édesanyja a kilátástalanság miatt hozott egy rossz döntést, melynek következményét a lánynak egész életében magán kell viselnie.

„Egy napon végül összeszedtem minden bátorságomat és megkérdeztem az édesanyámat, hogy miért akart megölni engem, ő pedig keserves zokogásban tört ki, és bevallott mindent” – írta Carrie a blogján.

Az orvosok - miután kiderült, hogy az abortusz sikertelen volt - azt mondták az anyának, hogy kislánya nem csak testileg, de szellemileg is visszamaradott lesz. Soha nem fog tudni járni, beszélni, nem lesz normális élete, munkája, családja.

A kislányt valóban megbélyegezték az emberek, az iskolában nem csak diáktársai, de saját tanárai is csúfolták. Sokáig gyűlölte önmagát, a létezését, és édesanyját is, amiért ezt tette vele.

Aztán egy kudarcba fulladt öngyilkossági kísérletét követően – egy doboz antidepresszánst vett be alkohollal- ráébredt, hogy ilyen adottságokkal is lehet boldog. Blogot indított és nem sokkal később megismerte a férjét, akivel immár 5 éve alkotnak boldog párt.

Akárcsak Carrie, Melissa Ohden is abortusz túlélő. A biológiai édesanyja, Ruth, 19 éves egyetemista volt, amikor teherbe esett, és a barátjával meg akarták tartani a babát. Ám a nagyszülők nem engedték, és a lányt abortuszra küldték. Melissa szerint az abortuszban mindketten áldozatok voltak, a biológiai édesanyja – akinek nem hagytak más választást- és ő is.

Melissánál az orvosok azt gondolták, hogy 18-20 hetes, valójában azonban már 31 hetes volt az abortusz idején.

Az édesanyja méhébe sóoldatot adagoltak és bár holtan kellett volna megszületnie, Melissa élve és teljesen egészségesen jött a világra, amit a mai napig valódi csodának tart.

Melissa mindig is tudta, hogy örökbe fogadták, a születése körülményeit azonban nem ismerte. Csak véletlenül tudta meg az örökbefogadó családjában a testvérétől egy vita következtében. Elmondása szerint borzasztó volt szembesülnie a valósággal, ráadásul 14 évesen.

Születésének körülménye rányomta a bélyegét mindennapjaira: sok rossz döntést hozott, evészavarban szenvedett és sok alkoholt ivott – mindezt azért, hogy eltompítsa az érzéseit. Később azonban rájött, hogy ezek a dolgok csak még nehezebbé tették az életét.

Melissa szerint a gyógyulás felé vezető úton az első lépés az volt, hogy megbocsátott a biológiai szüleinek. A biológiai édesanyjával egyébként sikerült is felvennie néhány évvel ezelőtt a kapcsolatot, Ruth azóta Melissa életének a fontos részévé vált. Melissa azóta a magánéletében is megtalálta a boldogságot, férjhez ment és két egészséges kislánynak adott életet.

Melissa Ohden hívő keresztény, ami nem csoda, tekintve az életútját. „Elmélyítette a hitemet, amikor megtudtam a történetemet” – fogalmazott, hozzátéve, hogy ha ránéz az életére, nem talál más okot arra, hogy életben van, mint Isten. Szerinte az életében történő számos csoda sem a véletlen része. Abortusz túlélőként pedig Melissa sorstársainak akar segíteni, így létrehozta az Abortion Survivors Network-öt. A hálózatnak az a célja, hogy kapcsolatba tudjanak lépni egymással a túlélők, és tudják, hogy nincsenek egyedül. Szerinte az ott zajló beszélgetések segítenek gyógyulni az érintetteknek egyben abban is segítenek nekik, hogy hallassák a hangjukat.

Sokáig nem voltak vele tisztában, mivel jár egy abortusz, Hollywoodban fogamzásgátlóként használták ezt a drasztikus eljárást: