10 hely ahová messziről is érkeznek utazók, csak hogy jót ehessenek

Húsleves a győztesnél, az Auberge Du Vieux Puits-ben
Forrás: https://www.aubergeduvieuxpuits.fr/

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

B

Bár most csak gondolatban utazhatunk mindenfelé (vagy annak az ódiumával, hogy hazajövet betartjuk a tíznapos karantént), tegyük félre a következő listát a szebb- szabadabb napokra!

Az mindig vita tárgya – és messzire is vezetne –, ha nekiállnánk azon lamentálni, hogy kik a leghitelesebb étteremtesztelői. Vannak ugye, a kifinomult ízlésű ítészek, a foodie-k és egyéb szakértők, akik precízen elemeznek zamatot, összhatást, textúrát, és az asztalon égő gyertya viaszának keménységét.

Aztán ott az ezerfejű cézár: a közönség, amelyik be se megy ezekre a helyekre, és bizalmát pénzzel fejezi ki, majd a lábával szavaz (mármint, hogy visszatér-e). A kifinomult hozzáértők és a közönség nem mindig ért egyet abban, hogy melyek a legjobb éttermek – de most tekintsünk el ettől a dologtól. És nézzük meg a listát, amelyet a TripAdvisor adott közre.

Sokan úgy utazunk, hogy ennek a honlapnak az ajánlásai alapján választunk úticélt, szállást, éttermet. És aztán vissza is jelzünk, értékeljük, jól döntöttünk-e. Ezen óriási adathalmaz alapján böngészhető a TripAdvisor legfrissebb, ropogós listája. Tegyük be a könyvjelzők közé, ha már nem lesz vörös színű Magyarország, és a határok sem lesznek kvázi lezárva, nehogy széthurcoljuk a vírust a világba :)

Itt a lista.


Olvasd el ezt is!

7 étel, amit soha ne rendelj étteremben

Nézd meg a galériánkat>7 kép
7 étel, amit soha ne rendelj étteremben
Tovább olvasok
Kép
Drogok és médiumok – egykori CIA-kísérletek az agyunk manipulálására

Megvan a filmekből ismert jelenet, amikor a kém vagy bérgyilkos nem is tudja magáról, hogy az, de kap egy bizonyos jelet – mondjuk egy jelszót –, amitől hirtelen tudatossá válik számára a feladata? Szürreálisnak tűnik, ugye? A CIA szerint korántsem.

Kép
A maszk és a távolságtartás hatására ezerszer kisebb lesz a vírusterhelés

Egy friss olasz tanulmány jelentkezett ezzel a radikális állítással és az is olvasható benne, hogy a tünetek is kevésbé súlyosak, ha mindenki betartja a Covid elleni védekezés alapvető szabályait.

Kép
Újra együtt a Doktor Szöszi színészgárdája: Selma Blair is csatlakozott a nosztalgiázáshoz

A 2000-es évek egyik nagy kedvence minden kétséget kizáróan a Doktor Szöszi című film volt.

Kép
35 éve halt meg rejtélyes módon Bódy Gábor

A magyar filmművészet legrejtélyesebb sorsú rendezője korszakos műveket készített, s miközben igazi fenegyerekként tartották számon, szorgalmasan jelentett társairól a hatalomnak. Öngyilkos lett vagy megölték? 35 éve halt meg Bódy Gábor.

Kép
„Előttem van, ahogy szülés után guggolgatok a János Kórház folyosóján, mert annyira hiányzott a mozgás”

Kulcsár Vajda Enikő mozgást addict. Ezt nem én mondom róla, ezt ő mondja magáról. Naponta ugyanis több órát is mozog és mozgott, még a várandósságai utolsó napjaiban is. De teljesen normális és természetes módon az, hogy két gyermeket kihordott, az ő testét is megváltoztatta. A különbség közte és mondjuk (khm…) köztem viszont az, hogy ő ebbe nem törődött bele. Beleásta magát a témába, hogy is lehet a szülés utáni testet regenerálni, formálni és ma két gyermeke mellett már hivatásaként segít személyesen és online kurzusaival is nők százainak – ha nem ezreinek –, hogy mindenki boldog lehessen anyaként is a testével. Ez az ő projektje: az Anyatest Projekt.

Kép
Pozitív lett a koronavírus-tesztem: elmesélem, miért örültem neki

Nem őrültem meg, természetesen nem voltam boldog, hogy elkaptam a fertőzést. Elmondom, hogy volt.

Kép
Öt szuper kirándulóhely (nem csak) az őszi szünetre

Nincs jobb program az őszi szünetben, mint az újabb és újabb természeti csodák felfedezése, ami minden korosztály számára óriási élmény lehet.

Kép
Integrált kirekesztés – avagy mire nevel az oktatás?

Zoltán annak idején egy kertvárosi iskolában dolgozott, ahonnan néhány év után eljött. Megkérdeztük, miért, és talán túlságosan is részletes választ kaptunk tőle.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem