A világ legegyszerűbb spagettireceptje 5 lépésben

recept,spagetti,aglio e olio,tészta,gasztro,konyha Forrás: pinterest
10 perced van, hogy összedobj egy finom vacsorát? Akkor itt az aduász: spagetti Aglio e Olio.

Tészta, paprika pehely, friss petrezselyem, olívaolaj, fokhagyma és némi parmezán alkotja ezt az egyszerű, de nagyszerű olasz fogást, aminél jobb vacsora nem is kerülhetne ennyi idő alatt az asztalra - meg amúgy sem.

Meggyőztünk?

Aglio e Olio

tészta,spagetti,recept,aglio e olio,olasz
Forrás: pinterest
Aglio e olio

Hozzávalók

  • 1 csomag spagetti
  • 1/4 csészényi olívaolaj
  • 1 tk. paprika pehely (édes vagy csípős)
  • 6 gerezd fokhagyma (felaprítva vagy reszelve)
  • 1 ek. vaj
  • 1/2 tk. só
  • 1/2 csészényi petrezselyem (felaprítva)
  • 1 csészényi parmezán sajt (lereszelve)

Elkészítése

  • Forralj vizet, sózd meg, majd főzd a spagettit al dantére.

  • Közben hevítsd fel az olívaolajat egy serpenyőben, add hozzá a paprika pelyhet és a fokhagymát. Pirítsd őket addig, míg a fokhagyma aranybarna színt kap.

  • Vedd le alatta a gáz, keverd hozzá a vajat.

  • Szűrd le a tésztát, de tegyél félre egy csészével a főzőlevéből, majd öntsd a spagettit a serpenyőbe, keverd jól össze, öntsd nyakon a félretett főzővízzel, vedd magasabbra a hőfokot és rotyogtasd az egészet addig, míg el nem tűnik alóla a víz fele.

  • Zárd el alatta a gázt, keverd hozzá a petrezselymet és a parmezánt és tálald.

Ez is érdekelhet: