A tudomány végre kiderítette: a férfiak ezért szeretik a kerek popsit

Borítókép: A tudomány végre kiderítette: a férfiak ezért szeretik a kerek popsit Forrás: Getty Images/Taylor Hill
Ez bizony mindent megmagyaráz.

Nem titok, sok férfi a szebbik nem kerek idomait szereti a legjobban és a kerek popsikért egyenesen odavannak. De mi lehet ennek az oka? – a Texasi Egyetem egy tanulmánya megtalálta erre a választ.

Nem aprózták el a dolgot, hisz egészen az őskorig nyúltak vissza a kérdés megválaszolásához. Egész pontosan az alsó ágyéki szakasz görbületét és a csigolyák helyzetét vizsgálták ősanyáink fennmaradt leletein. Az akkori nők ágyéki gerincgörbülete jelentősen eltért a mostanitól; sokszor akár 45 fokot is bezárt a lenti ív. Azt feltételezik a tudósok, hogy ezzel a testtartással, a nők képesek voltak testközéppontjukat a csípőjük fölött tartani, így a vadászó-gyűjtögető nők akár még pocakosan is tudtak menekülni, folyton vándorolni.

Az ősidőben az esély arra, hogy egy vadállat megtámad, igen nagy volt. Ha valaki megállt, könnyű prédává vált; így folyton mozgásban kellett lenni.

Az a nő, aki tartani bírta a tempót, az életrevalónak és az utódnemzés során a legkívánatosabb párnak bizonyult a férfiak között.

A tudósok ezzel az ősi ösztönnel magyarázzák a ma élő férfiak kerek fenék iránti nagy csodálatát. Ha több százezer éve örökítik a génjeiken át ezt a létfenntartási ösztönt? Még az is meglehet. Így viszont a jó hír hölgyeim: a gömbölyű fenék soha sem fog kimenni a divatból!

Galériánkban olyan sztárokat mutatunk, akik vagy kemény edzés árán, vagy plasztikai beavatkozás következtében tettek szert a nagy popsira: