Így húzhatsz tökéletes tusvonalat szabadkézzel

Borítókép: Így húzhatsz tökéletes tusvonalat szabadkézzel Forrás: Unsplash/Taylor Heery
Kétféle nő létezik: aki pillanatok alatt tökéletesen ívelt tusvonalat rittyent a szempillatövébe, és aki ezt rettentően irigyli. Mutatunk néhány trükköt, hogy egy tábort erősíthessünk.

A fekete tusvonal épp olyan nőies, bájos vagy épp dögös, mint a piros rúzs vagy köröm, ami minden nőnek jól áll, már ha ügyesen pingálja őket magára. Most arra szeretnénk bíztatni, hogy bátran vállald be a cicás tusvonalat némi gyakorlás után, mert biztosak vagyunk benne, hogy jó pár bókot bezsebelsz majd érte. Ami minden nőnek kijár. Nem igaz?

A tusvonal a nők hőn áhított sminkje, és egyben legnagyobb ellensége, mivel csak akkor működik jól, ha szépen van kivitelezve, ehhez azonban remek kézügyességre, rutinra és egy jó tusra van szükség. Vagy egy-két ügyes fogásra, amivel mindez abszolválható.

Az első és legfontosabb lépés, hogy leteszteld melyik típusú tus áll leginkább a kezedre. Én személy szerint az tusfilces változatot kedvelem, mert – számomra legalábbis – ezzel a legkönnyebb dolgozni. De ha neked a tubusos, zselés vagy a folyékony ecsetes változat jön be, válaszd azt.

Mindig legyen a kezed ügyében fülpiszkáló, amivel korrigálhatod, ha itt-ott kifutnál a vonalból. (Persze szigorúan a lebomló változatok közül.)

Na de mutatom, hogyan ess neki a feladatnak…

  1. Egy sminkestől azt tanultam, hogy első lépésként húzzak egy ferde vonalat, az alsó szemhéjvonalam meghosszabbításaként, mivel nekem kissé lefelé ívelő szemem van. Ez a technika egyébként bármilyen típusú szemnél működik, de, ha neked úgy jobban tetszik, húzz egy tetszőleges felfelé ívelő ferde vonalat a szemed sarkából.

  2. Ezután a vonal végpontját kösd össze a szemed középpontjával, nagyjából a pupilláig.

  3. Ha ezzel is megvagy, töltsd ki a vonalak közti hézagot, és igyekezz nem tágra nyitni a szemeidet (pláne nem tüsszögni) pár pillanatig, nehogy elkend a festéket.

  4. Következő lépésben húzz egy precíz hajszálvékony vonalat a belső szemzugodtól a szemed középpontjáig, vagyis odáig, ahonnan indul a tusvonal íve.

  5. Ezután már csak egy alapos szempillaspirálozásra lesz szükséged, amit érdemes alul-felül is megtenned. Ha hasonlóan lefelé ívelő szemed van, mint nekem, érdemes az alsó szempillákat csak középen kispiráloznod, így elkerülheted a bociszem hatást.

Videón is mutatjuk, hogyan készül a tökéletes tusvonal.

Ha túlzásnak éreznéd a vastagságát, akkor vegyél vissza belőle egy keveset: húzz kisebb és vékonyabb farkincát neki, ettől elegánsabb, visszafogottabb lesz az összhatás.

Meg kell változtatnod a sminkrutinod, ha maszkot viselsz?