A "pont olyan mint lenni kell" palacsinta alapreceptje

palacsinta,recept,konyhám,palacsintatészta,alaprecept Forrás: pinterest
A palacsintatészta akkor jó, ha nem nyúlós, gumiszerű, de nem is száraz és nem túl vastag. Az arányok fontosak, hát még az alapanyagok. Ha nem találtál még rá a tökéletes alapreceptre, mutatjuk!

A palacsintakészítésnek két iskolája van: a recept alapján készülő, és az érzéssel összedobott verzió. Bármelyik alapján készíted is, ha eddig nem volt tökéletes, érdemes kipróbálnod a most következő elronthatatlan alapreceptet.

palacsinta,recept,palacsintatészta
Forrás: pinterest
A tökéletes palacsinta alapreceptje

Hozzávalók (4 adagra)

  • 0,5 l tej
  • 1dl szóda
  • 20 dkg finomliszt (szitálva)
  • 2 egész tojás
  • 2 ek. étolaj vagy olvasztott vaj
  • 20 dkg cukor
  • 1 csipet só

Elkészítése

  1. Üsd egy nagy tálba a tojásokat, majd keverd őket habosra.

  2. Add hozzá a sót, majd folyamatos keverés mellett apránként a cukrot és a lisztet, ezek után a tejet és a szódát, legvégül pedig a zsiradékot.

  3. Pihentesd 1-2 órát a hűtőszekrényben, majd enyhén kivajazott serpenyőben süsd őket aranybarnára.

Az is érdekelne hogy mivel érdemes megtölteni? Itt találsz hozzá ötleteket!

Édesszájú vagy? Akkor kattints a galériára, ahol találsz néhány igazi nyári csemegét, amit a grillrácson készíthetsz el!