A tökéletes grillezett csirkemell receptje

Borítókép: A tökéletes grillezett csirkemell receptje Forrás: Unsplash/Wow_Pho
A csirkemell csak akkor működik jól, ha gondosan van elkésztve; nincs túlsütve, kiszárítva, vagyis kellőképpen puha és szaftos. Akkor viszont baromi jó tud lenni. Elárujuk a titkát!

Nem mindegy tehát, hogy meddig grillezed a csirkemellet, mekkora hőfokon, pácolod-e vagy sem, klopfolod-e vagy sem és még sorolhatnánk, de inkább mutatunk egy receptet, amiben biztosan nem fogsz csalódni!

A tökéletes grillezett csirkemell receptje

Hozzávalók

  • 8 db csirkemell filé
  • ¼ csészényi citromlé
  • ¾ tk. cukor
  • ½ tk. paprika pehely
  • 1/2 csészényi olívaolaj +valamennyi a grillezéshez
  • friss zöldfűszerek
  • bors

Elkészítése

  1. Tedd a csirkemelleket egy vágódeszkára és klopfold ki őket 2-2,5 cm vastagságúra – így egyenletesen sülnek majd át. (Ha nem szeretnéd, hogy fröcsköljenek a husik a klopfolás közben, előtte fóliázd le őket.) Ezután pihentesd a csirkemmeleket szobahőmérsékleten legalább 30 percig.

  2. Amíg a csirkét pihented, állítsd össze a pácot: keverd össze a citromlevet, az olajat, a cukrot, a paprika pelyhet és a fűszereket.

  3. Ha letelt a fél óra, sózd, illetve borsozd meg a csirkemellek mindkét oldalát, majd izzítsd be a grillt. Ügyelj rá, hogy jó forró legyen, amikor a hús rákerül, ugyanis ezzel tudod elkerülni, hogy kiszáradjon.

  4. Olajozd meg a grillrácsot, majd néhányszor megforgatva, 8-10 perc alatt süsd meg rajta a csirkemelleket, végül még melegen csorgasd rájuk a páclevet.

A legjobb grillezési hackek