Frivol fotók intim testrészekről világhírű lemezborítókon

rock and roll,zene,akt,erotika Forrás: Pinterest
A rock and roll nagyágyúi nem szégyellik vágyaikat. És te?

Ez a cikk eredetileg az instyle.hu oldalon jelent meg.

A lemezborító sok mindent meghatároz: nem kerülheti el a stílusrendészet figyelmét sem. Persze a szex mindig a viharok középpontjában áll, de kulturától, erkölcstől és szokásoktól függően más és más számít tabunak. Előfordult, hogy a fotókat megvágták, de volt, hogy teljesen le kellett cserélni őket. Amikor például Yoko Ono és John Lennon meztelenül pózolt a világ kegyetlensége elleni tiltakozásként, a prűd amerikai erkölcscsőszök betiltatták a „botrányos” lemezborítót.

Összegyűjtöttük a rock and roll nagyágyúinak legbotrányosabb lemezborítóit, amelyeken nem kerültek takarásba a péniszek sem. Neked hány lemezed van meg ezekből a kultikus darabokból?

Minél mélyebbre ásunk, annál gazdagabbnak tűnik a lemezborítók világa. Ezek a borítók tulajdonképpen pornográfnak is tekinthetők, mint egyes naptárak. A legvadabb minden bizonnyal Robert Mapplethorpe péniszábrázolása. A képzeletet leginkább megmozgató fotó pedig az, amelyik a legkevesebbet mutatja: egy szexi póz, egy erotikus tetoválás, egy feszülős nadrág: minden együtt van a vágy tárgyáról való fantáziálás feltüzelésére.