Tóth Krisztina: A szupertitkos fiók

Tóth Krisztina
Forrás: Fotó: Lábady István / labady.com

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

V

Van a lakásban egy nagy, öblös fiók, amelyben a meglepetéseket gyűjtöm. A felhalmozott ajándékok tetején mindig van egy réteg ruha, hogy elfedje a kincseket.

Ez a cikk az Éva egy korábbi számában jelent meg először.

Soha nem az ünnepi időszakban vásárolok, hanem év közben. Ha jártamban-keltemben meglátok valami olyasmit, ami egy családtagomnak vagy barátomnak örömet okozhat, azonnal megveszem, mert megtanultam, hogy később úgysem találok ugyanolyat. Így lett a fiamnak egy kultikus gitárokkal díszített selyem nyakkendője, a kislányomnak pedig egy korcsolyás Elza babája. Időnként megveszek olyasmit is, amit egyszerűen csak gyönyörűnek találok és megfizethetőnek, mert tudom, hogy az ünnepi időszakban helyet talál majd a fa alatt.

Ilyenkor november vége felé aztán kinyitom a szupertitkos fiókot és számba veszem, mi minden gyűlt itt össze az eltelt hónapok alatt. A könyvekről azonnal tudom, melyiket miért vettem meg és kinek szántam. A flamingómintás, pink nejlonharisnyánál viszont kissé elbizonytalanodom. Kire gondolhattam, amikor lecsaptam rá? Igaz, hogy több barátnőm is válik, de ez az élénk darab még ebben a nehéz élethelyzetben is túlkapásnak tűnik: egyik negyvenes–ötvenes csajról sem tudom elképzelni, amint ebben áll újra a startvonalra. Találok egy csokoládéból készült komplett szerszámkészletet is. Érdekes. Vajon kinek vehettem?! Amíg töprengek, hevesen megkívánom a franciakulcsot, és feltépem a celofánt. Rágcsálom a szerszám végét, és közben kiemelek a mélyből egy doboz színes radírt. Ezt alighanem magamnak vásároltam, gyerekkoromban imádtam a radírokat. Biztosan elgyengültem egy papírboltban, aztán hazaérve kijózanodtam és beraktam a radírokat az ajándékos fiókba.

Annyira el vagyok foglalva a kotorászással, hogy észre se veszem, amikor bejön a kislányom. Nesztelenül oson mögém és rámered a kavalkádra. Szórakozottan megkínálom egy csavarhúzóval, aztán kapcsolok, hogy te jó ég, hiszen most éppen a szupertitkos fiók felett állunk, ami ezennel el is vesztette eddigi szupertitkosságát.

Rögtön kiszúr egy szőke hajat a mindenféle holmik között, és kihúzza a piros cipős meglepetés babát.

– Hát ez? – kérdi.

– Ööö, felelem, nem tudom, mikor költözött ide – talán a Hanna baba hívta. A lányom bólogat, hogy igen, alighanem a Hanna lehetett, aztán kikapja a flamingós harisnyát is meg egy mangóillatú illatgyertyát.

– Tessék, ezt neked adom – szól ünnepélyesen.

Köszönöm, mondom, és visszacsukom a fiókot. Vacsoraidő van, ideje elfogyasztani a füstölt sajtos sütőtököt. Ülünk az asztalnál, Lili, én és az új, piros cipős baba, de senki se éhes, mert már jóllaktunk a szerszámokkal. Készülünk az ünnepekre, kellemes mangóillat van, és én pink, flamingómintás harisnyát viselek. A babáért kár: holnaptól kezdhetem törni a fejem az ajándékon.


Utazz velünk a múltba ezekkel a varázslatos régi fotókkal:

Nézd meg a galériánkat>15 kép
Adventi időutazás: varázslatos fotók a múltból

Tovább olvasok
Kép
Palya Bea: „Netni vagy nem netni – ez itt a kérdés"

Megzabolázlak, betörlek, mint egy vadlovat – fenyegeti az internetet Palya Bea énekesnő, majd elmeséli, hogy miért nem olyan egyszerű ez.

Kép
Még most is csak 64 éves lenne Carrie Fisher

Mindenki Leia hercegnőként ismerte, pedig Carrie Fisher intelligens és sokoldalú személyiség volt.

Kép
Huzella Júlia: Miért kezdtem el hanyagolni az okostelefont

Huzella Júlia színésznőnek elege lett abból, hogy a telefonja szinte hozzánőtt a kezéhez. Úgy döntött, „lejön a szerről”, vagyis megpróbál okostelefon nélkül is létezni. Elmeséli, hogy sikerült.

Kép
Napi horoszkóp október 20.: a Mérlegek különös élethelyzetbe kerülnek, a Bakok a célegyenesbe fordulnak

Ma se feledkezz meg a horoszkópodról, hisz a csillagok ismét izgalmas üzeneteket tartogatnak!

Kép
A gyereklélek sötét oldala, avagy miért lesz bántalmazó egy gyerek?

Miért bánt az, aki bánt? Mi hajtja mások megfélemlítése felé, miért nyer erőt abból, ha visszaél a gyengeséggel? Az iskolai zaklatások kapcsán általában az áldozatok szemszögéből pillantunk rá a témára, most azonban azt nézzük meg, hogyan érzi magát az elkövető.

Kép
Gyomorszorítóan hiteles novella a nők elleni erőszakról

A gyönyörűen megterített asztal mellett ültek és csendben kanalazták a fácánlevest. Pillantása az ezüst gyertyatartóra esett. Nászajándékba kapták. Benne egy szál fehér gyertya. Ahogy a férje szereti. Nézte a pislákoló lángot. Szinte megbűvölte. Bucsi Mariann író novellájából pontosan kiderül a nők elleni erőszak természetrajza.

Kép
Nem akartam anya lenni. De ennél jobb nem történhetett velem!

A legújabb Mesélj, Anyukám! podcast adásunkban egy olyan anyuka lesz a vendégünk, aki nem készült édesanyának. Nagyon nem. Az anyaság aztán mégis megváltoztatta az életét.

Kép
5 dolog, ami minden jól működő házasságban közös

Pszichológiai kutatások szerint néhány apróságon múlik a hosszú, tartós együttélés – és egyik sem olyan evidens, mint a szex.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem