A rendszeres bőrhámlasztás előnyei

arc,arcbőr,arcápolás,arcradír Forrás: unsplash/Laia Núñez
Az arc tükrözi a belső állapotot, meglátszik rajta minden öröm, boldogság, lelki harmónia. Ha mindez egy ragyogó és üde arcbőrrel párosul, akkor annak tulajdonosáról sugárzik majd a magabiztosság. Ez azonban - főleg a kor előrehaladtával - nem megy odafigyelés és a megfelelő ápolás nélkül, így tenni kell azért, hogy az arcbőr minél tovább fiatalos és rugalmas maradjon.

A fiatal bőr jellemzői

Amikor a bőr még fiatal, annak megújulása szinte magától végbemenő és észrevétlen folyamat. Az elhalt sejtek a legfelső hámrétegen leválnak, és rövid időn belül újak kerülnek a helyükre. Ez a spontán megújulás azonban már az öregedéssel sajnos nem megy ilyen könnyen.

Érzékeny vagy egyéb problémás bőrtípus esetén természetesen mindez nem ennyire egyszerű, a szép bőr ugyanis az érzékeny bőrűek számára nagyobb odafigyelést és megfelelő ápolást igényel.

A folyamat maga sajnos azonban idővel lelassul, az elhalt sejtek tovább maradnak a bőrön, megjelennek a bőrhibák, a bőr pedig szinte elszürkül, fakóvá válik.

A bőrradír jó megoldás?

Bár első ránézésre egyenletesnek és simának tűnhet a bőr a bőrradír használata után, sajnos károsítja is a bőrt, így nem kellőképpen gyengéd megoldás. A radír alkalmazása után a bőr húzódhat, éghet, akár ki is pirosodhat. A durvább szemcsék ugyanis felsértik az erre érzékeny bőrt. Ugyanis azontúl, hogy leradírozza, dörzsöli is a bőrt, mégpedig éppen a felső, ép rétegét.

arcápolás,arcbőr,hélia-d
Forrás: helia-d.hu
A rendszeres bőrhámlasztás előnyei

Kémiai hámlasztás

A kémiai hámlasztó egy sokkal kíméletesebb megoldás a bőr számára. Ez tulajdonképpen egy folyadék, amely a benne található hatóanyagok révén varázsolja puhává és finommá a bőrt. Dörzsölést nem igényel, így a felvitele is sokkal gyengédebb a bőrradírhoz képest.

A tökéletes végeredmény csak akkor érhető el, ha mindenki a bőrtípusának megfelelő összetételű hámlasztót választja. Továbbá fontos, hogy a hámlasztóban legyenek bőrvédő, nyugtató és hidratáló hatóanyagok is. Ezenkívül nem szabad megfeledkezni a hámlasztó használata mellett sem a bőr megfelelő fényvédelméről, hiszen az UV sugárzás továbbra is elősegíti a bőr öregedést.

Érzékeny, pirosodásra hajlamos bőrűek számára a Helia-D Geek&Gorgeus Calm Down hámlasztó a legideálisabb választás, hiszen AHA-sav helyett PHA-savat, valamint gyulladáscsökkentő hatású BHA-t is tartalmaz

Kombinált, zsíros bőrrel rendelkezők részére a Geek&Gorgeus Cheer up hámlasztót fejlesztette ki a márka, ugyanis 6% mandulasav tartalma révén közepes hámlasztó hatással bír.

Erőteljesebb hámlasztó hatással a Geek&Gorgeus Smooth out hámlasztó rendelkezik, 12% AHA-sav tartalmának és anti-aging összetevőinek köszönhetően. A benne található nopal kaktusz és élesztőkivonat ellensúlyozza a magas savtartalom esetlegesen irritáló hatását. A bőrt fiatalossá varázsolja, hosszútávon pedig még a kollagéntermelést is fokozza.

A hatásos, rendszeres és gyengéd hámlasztás révén a bőr újra ragyogóvá válik.