A nyarak elmaradhatatlan kellékének számító álló ventilátor

ventilátor,klíma,hőség Forrás: https://szellozoshop.hu/70-nyari-ventilator
A nyári hónapok kéz a kézben járnak a kánikulával, amikor az álló ventilátor megléte jelentheti a valóságos felüdülést. Akár az otthonunkban, a nyaralóban vagy irodai környezetben használjuk, roppant hasznos kelléknek bizonyulhat.

A cikkben az álló ventilátor hasznosságát a klímaberendezések alternatívájaként is megvillantjuk, emellett pedig az egyes típusok, illetve az alkalmazási lehetőségek részletezésére szintén ki fogunk térni.

Álló ventilátor, mint a klíma lehetséges alternatívája

Sokan nem kedvelik a klíma használatát. Vagy megfájdul tőle a fejük, vagy a levegő tisztasága kérdéses a számukra, vagy a megfázástól tartanak. Sokaknál a klíma beszerelése is problémás lehet, ezért a nagy nyári melegben alternatív megoldásra van szükségük.

Merthogy a levegő hűtésére vagy frissen tartására mindenképp érdemes megoldást találni, ha el akarjuk viselni a júliusi vagy augusztusi rekkenő hőséget. Az álló ventilátor az egyszerű használatnak, a könnyű beüzemelésnek, valamint a mozgathatóságának köszönhetően is népszerű választásnak számít.

Az álló ventilátorok egyes típusai

Az álló ventilátorok esetében vannak fixen rögzített, illetve jobbra és balra forgó változatok. Mindkét opciónak megvannak a maga előnyei, igazából felhasználói döntés, hogy ki melyik változat mellett teszi le a voksát.

A lényeg úgyis az lesz, hogy a beszerzett álló ventilátor kellően komfortos érzetet biztosítson minden helyiségben tartózkodónak. Ha már a helyiségről beszélünk, a készülék egyaránt alkalmas lehet a családi házakban, az emeleti lakásokban vagy akár az irodai környezetben történő alkalmazásra.

Milyen haszna van még az álló ventilátor alkalmazásának?

Talán némileg meglepő, de egy ventilátor a levegő hűsítésén kívül a levegő páratartalmának optimalizálására is alkalmas. Fontos azonban vigyázni vele, hogyha a helyiségen belül porallergiában szenvedő egyén is tartózkodik. Merthogy a ventilátor felkeveri a levegőt, a benne található szennyeződéseket és port viszont nem szűri ki.

Korszerű és felhasználóbarát álló ventilátorok

Az álló ventilátor beszerzését célszerű addig meglépni, amíg a hőmérő higanyszála tartósan át nem lépi a kritikus pontot. Amint a kánikula több napon keresztül állandósul, egyes lakásokban meglepően hamar pokoli meleg levegő uralkodhat.

Ilyenkor pedig elképesztően hasznos, ha gombnyomásra friss és üde levegőt tudunk teremteni. Ennek megfelelően nem kell majd éjszaka álmatlanságban szenvednünk, egyúttal a frissítő zuhanyra sem lesz szükség napjában többször.

Az álló ventilátort a mobilitásának köszönhetően magunkkal is tudjuk vinni abba a helyiségbe, ahol éppenséggel tartózkodni szeretnénk. Ennek köszönhetően gondoskodhatunk a komfortos mindennapokról.