A nyarak elmaradhatatlan kellékének számító álló ventilátor

ventilátor,klíma,hőség
Forrás: https://szellozoshop.hu/70-nyari-ventilator

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A

A nyári hónapok kéz a kézben járnak a kánikulával, amikor az álló ventilátor megléte jelentheti a valóságos felüdülést. Akár az otthonunkban, a nyaralóban vagy irodai környezetben használjuk, roppant hasznos kelléknek bizonyulhat.

A cikkben az álló ventilátor hasznosságát a klímaberendezések alternatívájaként is megvillantjuk, emellett pedig az egyes típusok, illetve az alkalmazási lehetőségek részletezésére szintén ki fogunk térni.

Álló ventilátor, mint a klíma lehetséges alternatívája

Sokan nem kedvelik a klíma használatát. Vagy megfájdul tőle a fejük, vagy a levegő tisztasága kérdéses a számukra, vagy a megfázástól tartanak. Sokaknál a klíma beszerelése is problémás lehet, ezért a nagy nyári melegben alternatív megoldásra van szükségük.

Merthogy a levegő hűtésére vagy frissen tartására mindenképp érdemes megoldást találni, ha el akarjuk viselni a júliusi vagy augusztusi rekkenő hőséget. Az álló ventilátor az egyszerű használatnak, a könnyű beüzemelésnek, valamint a mozgathatóságának köszönhetően is népszerű választásnak számít.

Az álló ventilátorok egyes típusai

Az álló ventilátorok esetében vannak fixen rögzített, illetve jobbra és balra forgó változatok. Mindkét opciónak megvannak a maga előnyei, igazából felhasználói döntés, hogy ki melyik változat mellett teszi le a voksát.

A lényeg úgyis az lesz, hogy a beszerzett álló ventilátor kellően komfortos érzetet biztosítson minden helyiségben tartózkodónak. Ha már a helyiségről beszélünk, a készülék egyaránt alkalmas lehet a családi házakban, az emeleti lakásokban vagy akár az irodai környezetben történő alkalmazásra.

Milyen haszna van még az álló ventilátor alkalmazásának?

Talán némileg meglepő, de egy ventilátor a levegő hűsítésén kívül a levegő páratartalmának optimalizálására is alkalmas. Fontos azonban vigyázni vele, hogyha a helyiségen belül porallergiában szenvedő egyén is tartózkodik. Merthogy a ventilátor felkeveri a levegőt, a benne található szennyeződéseket és port viszont nem szűri ki.

Korszerű és felhasználóbarát álló ventilátorok

Az álló ventilátor beszerzését célszerű addig meglépni, amíg a hőmérő higanyszála tartósan át nem lépi a kritikus pontot. Amint a kánikula több napon keresztül állandósul, egyes lakásokban meglepően hamar pokoli meleg levegő uralkodhat.

Ilyenkor pedig elképesztően hasznos, ha gombnyomásra friss és üde levegőt tudunk teremteni. Ennek megfelelően nem kell majd éjszaka álmatlanságban szenvednünk, egyúttal a frissítő zuhanyra sem lesz szükség napjában többször.

Az álló ventilátort a mobilitásának köszönhetően magunkkal is tudjuk vinni abba a helyiségbe, ahol éppenséggel tartózkodni szeretnénk. Ennek köszönhetően gondoskodhatunk a komfortos mindennapokról.

szellozoshop.hu

Tovább olvasok
Kép
5 szín az otthonodban, ami rossz hatással lehet az egészségedre

Otthonunk színeinek megválasztásakor a többségnek általában nem jut eszébe, hogy milyen hatásal tud lenni a szervezetünkre egy-egy szín.

Kép
Híres nők kedvenc szépségápolási szerei 7000 forint alatt

Gyakran irigykedünk a hírességeket elnézve, miközben azt mantrázzuk: oké, de nekik könnyű, van pénzük saját edzőre, plasztikai sebészre, fodrászra, sminkesre, na meg luxusmárkák szépségápolási termékeire. De vajon tényleg minden csak pénz kérdése?

Kép
A hét leggyakoribb hiba, amit egy szobanövény-tulajdonos elkövethet

Fonnyadt a növényed? Szívfacsaró látvány, főleg mostanában, amikor több időt töltünk otthon, mint valaha. Mondanom sem kell: nem érdemes feladni, van megoldás.

Kép
A férjem megmondja a tutit, pedig én csak egy ölelésre vágyom

Tegnap kiborultam egy apróság miatt. A férjem nem értette a reakciómat, és ezen még jobban kiborultam.

Kép
Nem menstruál és eredetileg legénybúcsúkra szánták – mennyi mindent nem tudtunk rólad, Barbie

Évtizedeken keresztül rengeteg vita és pereskedés tárgya volt, mégis közel 60 éve a játékpiac egyik legkelendőbb terméke. Barbie sokkal több annál, mint holmi csinos öntőformából kikerült műanyag. Elmondjuk, miért!

Kép
A férjem és én összejárunk az exférjemmel és a feleségével

Vasárnapi ebéd. „Ideadnád, kérlek, a salátát?” Idill. Tőlem balra a férjem, jobbra a volt férjem. Velem szemben a volt férjem új felesége.

Kép
A férfi, akibe Erzsébet királynő belezúgott Fülöp előtt

Nem Fülöp volt az egyetlen a királynő életében!

Kép
Őrizd meg a magad és a családtagjaid ép elméjét online családi meditációval – októberben indul, és ingyenes

Herczegh Tímea pszichológussal az elmúlt években számos témában készítettem már anyagokat. Tudom, hogy fáradhatatlanul pörög az agya, és biztos voltam benne, hogy az embert próbáló karanténos időszak is valami újra inspirálja majd. És íme: Forgács Eszter pszichológussal közösen kidolgozták a tízhetes online családi meditáció anyagát, amely tavasszal debütált, a siker (és a várhatóan közelgő újabb karantén) pedig ismétlésért kiált.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem