3 jegeskávé recept, ami kiváltja a desszertet

kávé,jegeskávé,recept,nyár,latte,maccjiato,mocha Forrás: thegirlonbloor.com
A jegeskávéban nem csak az a jó, hogy remekül felfrissít, de kiválthatod vele az édességet is, mikor napközben rádtör az éhségroham. Mutatunk három receptet, egyik sem bonyolult, de garantáltan feldobják a hangulatod.

Kávé

Érdemes erős eszpresszóból készíteni a jegeskávét, hiszen jó sok tej és jég is kerül bele, ami felhígítja majd az italodat. Ráadásul mivel ez egy kis mennyiségű forró ital, szinte azonnal lehűl, ahogy ráöntöd a jégre. De ha te a lazább feketét kedveled, azzal is készítheted, csak úgy némileg tovább tart majd. A lényeg, hogy mindig jó minőségű kávéból készítsd és ha van rá lehetőséged, őröld frissen a kávébabot. Így sokkal jobb ízű lesz az italod.

Cukorszirup

A jegeskávék esetében érdemes cukorszirup készítésésvel kezdeni a munkát, hiszen ez sokkal könnyebben oldódik az italban, mint a kristálycukor. De meg is spórolhatod magadnak ezt az időd és használhatsz bolti szirupot vagy mézet is.

Elkészítése: Forralj fel egy csészényi vizet, majd önts hozzá egy csészényi cukrot és forrald az egészet addig, míg be nem sűrűsödik. Ha kedved tarja, ízesítheted is némi vaníliakivonattal, fahéjjal vagy amivel szeretnéd, végül hűtsd le.

kávé,jegeskávé,recept,nyár,latte,macchiato,mocha
Forrás: thegirlonbloor.com
A nyár 3 legjobb jegeskávé receptje

Jegeskávé lépésről lépésre

Készítsd el a szirupot és hűtsd le (elhagyható), majd főzz egy jó erős eszpresszót. Egy nagyméretű poharat tölts meg kétharmadáig jéggel, majd öntsd rá a kávét. Keverj össze 1-2 ek. szirupot, annyi tejjel, amennyivel csak szeretnéd.

Mivel érdemes feldobni az alap jegeskávét?

  • Menta kivonat
  • Vaníliakivonat
  • Kókusz kivonat
  • Kókusztej
  • Mandulatej
  • Sűrített tej
  • Vanília jégkrém
  • Kávéból készült jégkockák
  • Nutella
  • Csokoládés tej
  • Csokoládé szirup
  • Baileys

Következzen a három jegeskávé recept!