A nővéremmel folyton marjuk egymást – vége lesz ennek valaha?

gém,madár,víz,veszekedés
Forrás: Unsplash

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

M

Mindig kiborulok tőle, de ez őt egyáltalán nem zavarja - panaszolja olvasónk mentálhigiénés szakértőnknek.

Online mentálhigiénés tanácsadás


Harmóniára vágysz? Nyomaszt a stressz? Élethelyzeti problémákkal küzdesz? Kapcsolati gondok vesznek körül? Akkor az első lépés, hogy írsz nekünk új rovatunkba, amelyben mi, szakképzett online mentálhigiénés tanácsadók állunk a rendelkezésedre. Írj, ahogy megfelelőnek érzed, akár név nélkül, jeligével is. Küldheted bármilyen e-mailes postafiókból az tanacsadas@evamagazin.hu címre. A rovatban a leveledből kivonatot közlünk. Amit pedig mi vállalunk: 72 órán belül itt a weboldalon megtalálod a válaszunkat. Tudnod kell, hogy ez a szolgáltatás az Éva magazin weboldalán díjmentesen vehető igénybe.

“A nővérem és én mindketten harminc körül járunk, de soha nem álltunk közel egymáshoz. Már gyerekkorunkban is folyton az erejét fitogtatta, mindig csak azt kereste, min lehetne veszekedni, és ahogy idősebbek lettünk, egyre jobban elfajultak a vitáink. Az elmúlt tíz évben már nem is nagyon találkoztunk, felnőttkorunkra teljesen elhidegültünk egymástól. Úgy érzem, hogy egyáltalán nem szeret engem, de ezt nem szívesen tulajdonítanám féltékenységnek, mert nem igazán van mire féltékenynek lennie. Mindig hihetetlenül gyengének érzem magam mellette. Ha találkozunk, szörnyű szorongás tör rám, mert legtöbbször alaptalan és kicsinyes dolgokat vág a fejemhez (például azt, hogy lusta vagyok és sóher). Mindig kiborulok tőle, de ez őt egyáltalán nem zavarja: az egyik percben dühösen kiabál velem, a következő pillanatban pedig már viccelődik. Nemrég beszéltem erről az édesanyánkkal, aki azt mondta: jól látja, hogy a nővérem igazságtalan velem, de nem akar beleavatkozni. Ráadásul édesapánkat éppen daganatos betegséggel kezelik, ami még feszültebbé teszi a viszonyunkat a nővéremmel, de a szüleim kedvéért próbálom összeszedni magam.”

Boglárka

nők,veszekedés,dühös
forrás: Pxhere

Kedves Boglárka!

Sokakat érintő problémáról ír levelében. Sok anyuka reménykedik abban, hogy a gyerekei majd jó testvérei lesznek egymásnak. Milyen szépen is fogalmaz a magyar nyelv: testvérek vagyunk, egy testből-vérből valók. Ám ahhoz, hogy a testvérek harmonikus kötődést alakítsanak ki egymással, néha szükség lehet a szülők beavatkozására.

Azt írta, hogy nővérével közel egykorúak: az ön születésével az alig két-hároméves nővérének egyik napról a másikra azt kellett megélnie, hogy a szülei egy másik babára is fordítják figyelmüket. Ez akár trauma is lehetett neki, amely mintha feldolgozatlan lenne, és máig hatna.

Ön azt mondja, hogy a nővére viselkedését nem szívesen tulajdonítaná féltékenységnek, mert nincs igazán mire féltékenynek lennie. Megkérdezte ezt már tőle?

Leveléből sugárzik, hogy önt gyerekkora óta elkeseríti a nővére viselkedése, ez akkora fájdalmat, talán félelmet is okoz önnek, hogy inkább próbál távolságot tartani. Félő azonban, hogy ezzel a távolságtartással a szüleitől, az egész családtól is távolabb kerül, és közben a probléma nem oldódik meg. A jelenlegi krízishelyzetben ön az édesanyjához fordult segítségért. Ő viszont kihátrált a helyzetből, önökre hagyva a megoldást.

Mivel testvérek, sok kapocs köti össze önöket: az együtt átélt gyermekkori élmények és emlékek, a családi barátok, rokonok, a közösen felfedezett helyek, tárgyak ismerete stb.

Ön a fiatalabb, most mégis önnek kell érettebben viselkednie. Próbáljon hidat építeni a kialakult távolság felett.

Egy családtag súlyos betegsége olyan feszült helyzetet teremt, amely fölerősítheti a családban lévő megoldatlan problémákat. De lássa meg a rosszban a jót: ha már édesapja betegsége (is) rákényszeríti önöket arra, hogy többet legyenek együtt, használja ki ezt arra, hogy végre megbeszéljék azokat a kérdéseket, gondolatokat, amelyet éket vernek az önök kapcsolatába. Nyíltan mondja el neki, hogy milyen érzéseket kelt önben az ő viselkedése, és kérje meg, hogy végre tisztázzák ezt az évek óta fennálló helyzetet, hogy tovább tudjanak lépni egy szorosabb testvéri kapcsolat felé.

Hiver't-Klokner Zsuzsanna

tanácsadó

Ha nem is ilyen feszült a viszonyod a testvéreddel, azért vannak dolgok, amikre érdemes odafigyelni:

Nézd meg a galériánkat> 15 kép
15 tipp: így legyünk jobb testvérek
Tovább olvasok
Színészek, akik felnőttként gimist játszottak – késő harmincasok is voltak köztük!

A színészeknek a legkülönbözőbb karaktereket kell eljátszaniuk gond nélkül. Ez akkor igazán nehéz, amikor 10 vagy akár 20 évvel fiatalabb emberek bőrébe kell belebújniuk.

Pezsgőfürdő a lombok közt, szauna tóra néző kilátással – a noszvaji Treehouses azoknak való, akik tudnak élni

Kipróbáltuk, mit tud az a magyarországi élményszállás, amit a két évvel ezelőtti nyitás óta egyetlen éjszakára nem foglaltak csak le – erre mi gyorsan le is csaptunk.

A karrieremet választottam, remélem, a gyerekeim meg fogják érteni

Egy dolgozó anya őszintén szembenéz a tényekkel, azzal, hogy mennyi időt tölt a munkájával, a gyerekei nélkül. Állítja, hogy ha apa lenne, mindenki dicsérné érte.

Mennyezeti csillárok és függőlámpák

A régi korok báltermeinek hangulatát idéző csillárok a mai napig jelen vannak a köztudatban és az üzletek kínálatában. A gazdagság tökéletes szimbólumaként tartották őket számon. Manapság igen ritka, ha egy családi ház bálteremmel rendelkezik, de ennek ellenére a csillárok továbbra is népszerűek maradtak.

Itt az ősz, de sportolni most is lehet!

Bár beköszöntött a jó öreg bekuckózós, borongós ősz, ne hagyd, hogy a fokokkal együtt a kedved és az állóképességed is mélyrepülésbe kezdjen. Sportolj valamit, ami boldoggá tesz, és meglásd, nem csak a kondid lesz jó formában, de a lelked is szárnyalni fog!

Hogyan tartsd tisztán az arcüregedet egész télen?

Megfázás vagy allergia, mindegy. Ha szipogsz és nem tudod rendesen kiüríteni az arcüregedből a váladékot, akkor a trutyi alatt szenvedő szövetek mindenféle alattomos problémák, például gyakori fejfájás, ólmos fáradtság formájában jelezhetik, hogy nekik ez nem oké.

Hogyan tisztítsd a mosógéped, ha rossz szagú a belseje?

A mosógéptől azt várjuk el, hogy megtisztítson dolgokat, ezért ritkán gondolunk arra, hogy időnként őt magát is ki kellene takarítanunk. Legfeljebb akkor jut eszünkbe, amikor bosszantó módon rossz szagot áraszt, ha kivesszük belőle a tiszta ruhát. Ha ez bekövetkezik, ideje kezelésbe venni a mosógépet.

Szeretnéd, ha olyan tiszta lenne a fehér cipőd minden nap, mint új korában?

Egyszerűbb lesz, mint gondolnád: ha lépésről lépésre követed ezeket a módszereket, a cipőid visszanyerik eredeti hófehér színüket.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem