A nővéremmel folyton marjuk egymást – vége lesz ennek valaha?

gém,madár,víz,veszekedés
Forrás: Unsplash

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

M

Mindig kiborulok tőle, de ez őt egyáltalán nem zavarja - panaszolja olvasónk mentálhigiénés szakértőnknek.

Online mentálhigiénés tanácsadás


Harmóniára vágysz? Nyomaszt a stressz? Élethelyzeti problémákkal küzdesz? Kapcsolati gondok vesznek körül? Akkor az első lépés, hogy írsz nekünk új rovatunkba, amelyben mi, szakképzett online mentálhigiénés tanácsadók állunk a rendelkezésedre. Írj, ahogy megfelelőnek érzed, akár név nélkül, jeligével is. Küldheted bármilyen e-mailes postafiókból az tanacsadas@evamagazin.hu címre. A rovatban a leveledből kivonatot közlünk. Amit pedig mi vállalunk: 72 órán belül itt a weboldalon megtalálod a válaszunkat. Tudnod kell, hogy ez a szolgáltatás az Éva magazin weboldalán díjmentesen vehető igénybe.

“A nővérem és én mindketten harminc körül járunk, de soha nem álltunk közel egymáshoz. Már gyerekkorunkban is folyton az erejét fitogtatta, mindig csak azt kereste, min lehetne veszekedni, és ahogy idősebbek lettünk, egyre jobban elfajultak a vitáink. Az elmúlt tíz évben már nem is nagyon találkoztunk, felnőttkorunkra teljesen elhidegültünk egymástól. Úgy érzem, hogy egyáltalán nem szeret engem, de ezt nem szívesen tulajdonítanám féltékenységnek, mert nem igazán van mire féltékenynek lennie. Mindig hihetetlenül gyengének érzem magam mellette. Ha találkozunk, szörnyű szorongás tör rám, mert legtöbbször alaptalan és kicsinyes dolgokat vág a fejemhez (például azt, hogy lusta vagyok és sóher). Mindig kiborulok tőle, de ez őt egyáltalán nem zavarja: az egyik percben dühösen kiabál velem, a következő pillanatban pedig már viccelődik. Nemrég beszéltem erről az édesanyánkkal, aki azt mondta: jól látja, hogy a nővérem igazságtalan velem, de nem akar beleavatkozni. Ráadásul édesapánkat éppen daganatos betegséggel kezelik, ami még feszültebbé teszi a viszonyunkat a nővéremmel, de a szüleim kedvéért próbálom összeszedni magam.”

Boglárka

nők,veszekedés,dühös
forrás: Pxhere

Kedves Boglárka!

Sokakat érintő problémáról ír levelében. Sok anyuka reménykedik abban, hogy a gyerekei majd jó testvérei lesznek egymásnak. Milyen szépen is fogalmaz a magyar nyelv: testvérek vagyunk, egy testből-vérből valók. Ám ahhoz, hogy a testvérek harmonikus kötődést alakítsanak ki egymással, néha szükség lehet a szülők beavatkozására.

Azt írta, hogy nővérével közel egykorúak: az ön születésével az alig két-hároméves nővérének egyik napról a másikra azt kellett megélnie, hogy a szülei egy másik babára is fordítják figyelmüket. Ez akár trauma is lehetett neki, amely mintha feldolgozatlan lenne, és máig hatna.

Ön azt mondja, hogy a nővére viselkedését nem szívesen tulajdonítaná féltékenységnek, mert nincs igazán mire féltékenynek lennie. Megkérdezte ezt már tőle?

Leveléből sugárzik, hogy önt gyerekkora óta elkeseríti a nővére viselkedése, ez akkora fájdalmat, talán félelmet is okoz önnek, hogy inkább próbál távolságot tartani. Félő azonban, hogy ezzel a távolságtartással a szüleitől, az egész családtól is távolabb kerül, és közben a probléma nem oldódik meg. A jelenlegi krízishelyzetben ön az édesanyjához fordult segítségért. Ő viszont kihátrált a helyzetből, önökre hagyva a megoldást.

Mivel testvérek, sok kapocs köti össze önöket: az együtt átélt gyermekkori élmények és emlékek, a családi barátok, rokonok, a közösen felfedezett helyek, tárgyak ismerete stb.

Ön a fiatalabb, most mégis önnek kell érettebben viselkednie. Próbáljon hidat építeni a kialakult távolság felett.

Egy családtag súlyos betegsége olyan feszült helyzetet teremt, amely fölerősítheti a családban lévő megoldatlan problémákat. De lássa meg a rosszban a jót: ha már édesapja betegsége (is) rákényszeríti önöket arra, hogy többet legyenek együtt, használja ki ezt arra, hogy végre megbeszéljék azokat a kérdéseket, gondolatokat, amelyet éket vernek az önök kapcsolatába. Nyíltan mondja el neki, hogy milyen érzéseket kelt önben az ő viselkedése, és kérje meg, hogy végre tisztázzák ezt az évek óta fennálló helyzetet, hogy tovább tudjanak lépni egy szorosabb testvéri kapcsolat felé.

Hiver't-Klokner Zsuzsanna

tanácsadó

Ha nem is ilyen feszült a viszonyod a testvéreddel, azért vannak dolgok, amikre érdemes odafigyelni:

Nézd meg a galériánkat> 15 kép
15 tipp: így legyünk jobb testvérek
Tovább olvasok
Ebergényi Réka már nem görcsöl a csípőmérete miatt

Ebergényi Réka elképesztően sikeres modellkarriert tudhat maga mögött. Ma már inkább a hat és fél éves Mara körül forog az élete és egyáltalán nem görcsöl a csípőmérete miatt. Talán ennyi a titka annak, hogy 38 évesen jobban néz ki, mint valaha!

Ha eddig nem sikerült pont jó buggyantott tojást főznöd, most fog!

Kevesen vállalkoznak rá, hogy buggyantott tojást készítsenek, pedig nem olyan bonyolult feladat, mint amilyennek tűnik. Mutatunk három módszert, amivel otthon is abszolválhatod, maximum majd nem árulod el a vendégeidnek hogyan is készítetted.

Meghan Markle szigorú feltételekkel fogadott dadát Archie mellé

Királyi dada nem lehet akárkiból, ezt eddig is sejtettük, ám aki a sussexi hercegné feltételeinek akar megfelelni, annak rendesen össze kell kapnia magát. Megnéztük, mit lehet tudni arról, aki elnyerte ezt a bizalmi pozíciót a hercegi párnál.

Napi horoszkóp június 27.: az Ikrek romantikával tölthetik a napot, a Skorpiók elégedettek lehetnek a mostani helyzetükkel

Ma se feledkezz meg a horoszkópodról, hisz a csillagok ismét izgalmas üzeneteket küldtek!

"Nem szabad leülni és sírni" egy magyar háziorvosnő afrikai missziója

Dr. Jakkel Anna - Harminc éve háziorvos ugyanabban a kecskeméti rendelőben. Amikor egyre többen kérdezték, hogy „mikor mész már nyugdíjba?”, fogta magát, és elment. Nem nyugdíjba, Afrikába. Azt mondja, ez a vállalás szellemileg és lelkileg is fiatalon tartja, és jó leckéket ad munkabírásból, emberségből.

8 lófarok verzió a nyár legmelegebb napjaira

Mikor úgy érzed, az utca szaunává változott, jól jön egy kényelmes hajviselet.

Hírességek, akik csaknem nagymama korban szültek

Negyvenöt évesen egy nő tulajdonképpen már a klimatérium csendes felvezető szakaszába lép, de egyre gyakrabban fordul elő, hogy aki későn állapodott meg, nehezen találta meg az Igazit, csak ekkortájt vág bele a családalapításba. Itt van mindjárt 13 híres nő, akik bevállalták a késői anyaságot.

Unod a meleget? Nézegess hűs, zimankós, havas fotókat

Tudományos megfigyelések szerint a hideget ábrázoló fotók pszichésen csökkentik a hőérzetet. Kipróbáltuk és nálunk működött!

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

5 lapszám 3475 Ft helyett 2075 Ft-ért, lapszámonként 695 Ft helyett 415 Ft-ért

Csak 2075 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem