A NOVAERUS plazmamező működése

Borítókép: A NOVAERUS plazmamező működése Forrás: novaerus.hu
Mindannyian törekszünk arra, hogy a lehető legtisztább, kórokozóktól mentes környezetben élhessük mindennapjainkat. Idősotthonokban, nagy létszámmal dolgozó munkahelyeken, de akár otthonunk kényelmében is fontos a levegő tisztítása.

Sajnos olyan korban és olyan világban élünk, ahol folyamatosan egyre növekszik körülöttünk a ránk negatívan ható kórokozók (baktériumok, vírusok és penészgombák) száma. Ezek jelentős részétől azonban megvédhetjük magunkat egy magas minőségű, megbízható levegőfertőtlenítő berendezéssel. A piacon jelenleg elérhető típusok közül a plazmatechnológiás készülékek képviselik a leginnovatívabb megoldást. Hogy miért? Hogyan működik a technológia? Honnan érdemes beszerezni? Ezekre a kérdésekre mind választ kaphatunk a következőkben.

A plazmamező működésének titkai

Mielőtt bármilyen részletbe beavatnánk, szeretnénk a legfontosabb dolgot tisztázni: mi is az a plazma? A DBD - dielectric barrier discharge - angol kifejezést magyarul dielektromos gát kisülés plazmának nevezzük. Az egyszerűbben hidegplazmának hívott jelenség egy egészen alacsony energiaigényű folyamat, amely során a plazmatekercsen átfolyó elektromos áram létrehoz a tekercs körül egy elektromágneses ionizált gázteret, azaz a plazmát. A levegő tekercsek körüli áramlásáról egy ventilátor gondoskodik.

Mi történik az ilyen plazmamezővel ellátott készülékekben?

A készülék a plazmatekercs közvetlen közelében ionizálja a levegőt, azaz energizálja. Ebben a térben összetett fiziko-kémiai folyamatok zajlanak le egyszerre, melyeknek egyetlen kórokozó sem tud ellenállni, a plazmatér ugyanis egyszerűen széttépi őket. Ezzel szemben a készülék működése a helyiségben tartózkodó emberek számára teljesen biztonságos.

A plazmamezővel rendelkező levegőfertőtlenítők egyszerre képesek több problémát is megszüntetni, ugyanis a fertőtlenítő hatást biztosító plazmamező 2 ezredmásodperc alatt elpusztítja a vírusokat, baktériumokat és penészgomba spórákat, valamint semlegesíti az allergéneket, a kellemetlen szagokat és az irritációt okozó szerves molekulákat. A készülékekhez nem szükséges vegyszer vagy cserélendő filter, így fenntartási költségük nagyon kedvező.

Idős szeretteink környezetében ráadásul még hangsúlyosabbá válik a levegőben lévő kórokozók, szennyeződések minél rövidebb időn belüli hatékony eltávolítása.

Kitől, honnan érdemes beszerezni?

Az M-Solution Kft. az ír gyártású NOVAERUS plazmatechnológiás levegőfertőtlenítők kizárólagos magyarországi képviselője már 7. éve. A NOVAERUS egy szabadalommal védett levegőfertőtlenítési technológia, amely jelenleg az elérhető legjobb technika, és Magyarországon piacvezető az egészségügyi felhasználás területén. A készülékek orvostechnikai eszköz- és Nemzeti Népegészségügyi Központ minősítéssel rendelkeznek.