A nők többsége nem mond igazat a fodrásznál

Borítókép: A nők többsége nem mond igazat a fodrásznál Forrás: Pixabay.com/jackmac34
A nők zöme fél a fodrász szemébe mondani, ha nem tetszik a frizurája. Hiába érzik már menet közben, hogy valami nem stimmel, nem mernek szólni, pedig kellene. Ugyanis, ez a félszegség az elrontott frizurák gyakori oka.

Száz nő közül 68 nem meri megmondani a fodrásznak, ha nem elégedett az elkészült frizurával. Menet közben is csak minden második veszi a bátorságot, hogy jelezze, ha valami nem az elképzeléseinek megfelelően alakul – derül ki az elrontott frizurák helyrehozására specializálódott ANGERER Fodrászat online felméréséből. Véleményük szerint az elrontott frizurák jelentős része ennek a problémának köszönhető, megfelelő kommunikációval pedig mindez elkerülhető lenne.

„A legfontosabb, hogy a kezelést előzze meg egy alapos konzultáció, ahol megbeszéljük mit szeretnénk, a fodrász megismerheti a hajunk állapotát, adottságainkat és személyiségünket, hogy mi áll jól, mit szeretünk és mit nem. Két dolgot kell ilyenkor körültekintően tisztázni, a hajszínt és a formát.” – tanácsolja Vass Edina az Angerer Fodrászat mesterfodrásza.

Elő a színskálával

A hajszín nagyon sok félreértés forrása: mennyire barna a barna, vagy az inkább sötétszőke? Mennyivel sötétebb a „sötétebbet szeretnék”, vagy világosabb a „világosabbat szeretnék”. Ahány ember annyiféle válasz, de általánosságban elmondható, hogy a fodrászok sötétebben látják a világot, azaz a hajat. Ami a fodrásznak sötétszőke, az a vendégek számára inkább világosbarnát jelent. Ezért mindenféleképpen az a megoldás, hogy mindig kérjünk egy színskálát, és mutassunk rá, hogy milyen árnyalatot szeretnénk, mert így a tévedés kizárt.

A kellemetlen meglepetések elkerülése érdekében egyéb dolgokat sem árt előre letisztáznod a fodrászoddal. Hogy melyek ezek, a cikk folytatásából ide kattintva megtudhatod!

S hogy mennyire nem mindegy, milyen fodrászt választasz; Galériánk fotóiból is kiderül!