Esküvőjét és temetését szervezi egyszerre az influenszer, akit méhnyakrákkal diagnosztizáltak

Borítókép: Esküvőjét és temetését szervezi egyszerre az influenszer, akit méhnyakrákkal diagnosztizáltak Forrás: GettyImages/Lumina Images
Hatalmas boldogság és iszonyatos sokk egy időben. Ezt élte át az ismert német influenszer, Julia Holz, amikor párja megkérte a kezét, majd rá egy napra kézhez kapta a súlyos diagnózist, miszerint méhnyakrákja van, amely már áttétet képezett. Most egyszerre szervezi az esküvőjét és a temetését, de nagyon reménykedik benne, hogy végül az utóbbit kell lemondania.

A 35 éves influenszer, Julia Holz már jó ideje igazi érzelmi hullámvasúton ül: egyszer rettenetesen fél és szorong, hogy mégsem sikerül meggyógyulnia, a következő pillanatban pedig boldog és hiszi, hogy minden jóra fordul és egészségesen állhat az oltár elé szerelmével.

Juliánál április végén derült ki, hogy előrehaladott méhnyakrákja van, majd pár napra rá kapta a sokkoló hírt: a betegség áttétet képezett. Mindezt azok után tudta meg, hogy szerelme, Iwan van Buul megkérte a kezét.

Sajnáljuk, de a tartalmat időközben eltávolították az Instagram-ról.

Julia Instagram oldalán tudatta követőivel a szomorú hírt:

„Nem is tudom, hogyan kezdjek hozzá. Úgy érzem, megint kihúzták a lábam alól a talajt. A daganat, amivel április végén diagnosztizáltak, kiderült, hogy még annál is rosszabb és nagyobb, mint eddig gondoltuk. Sajnos áttétet képezett a nyirokmirigyekre, így az operációt, amiben eddig reménykedtem, el kellett halasztani.”- írta.

Juliának már van egy kislánya, a 6 éves Daliah, aki hatalmas erőt ad neki és akiért úgy érzi, érdemes küzdenie. Ugyanakkor a gondos anyuka nem bíz semmit sem a véletlenre, az esküvő mellett már a temetését is elkezdte szervezni.

„Megértem, ha valaki furcsállja, hogy egyszerre szervezem az esküvőmet és a temetésemet, de erre sajnos alapos okom van. Az esküvő elvonja a figyelmemet a betegségemről, reményt ad, ugyanakkor nem akarom a szeretteimre hagyni a temetésem megszervezését, ezért intézem a kettőt egyszerre. Persze reménykedek benne, hogy végül az utóbbira nem lesz szükség, majd csak hosszú évtizedek múlva, hiszen még csak 35 éves vagyok.”- nyilatkozta Julia egy vele készült interjúban.

„Már mindent elképzeltem, milyen lesz a nagy nap: gyönyörű fehér csipkeruhát viselek majd és hosszú fátylat, a lakodalmon pedig hajnalig táncolok. Azt is elhatároztam, hogy megváltoztatom a saját nevem és felveszem a szerelmemét, mert akárhogy is alakuljon az életem, megnyugtat, hogy ugyanaz a vezetéknevünk. Talán badarság, de nekem ez erőt ad.”

A rossz hírek ellenére, miszerint a tumor mérete nem hogy csökkent, hanem inkább nőt és több áttétet is képezett, Julia nem adja fel a betegséggel folytatott harcot. A Mallorcán élő nő nemrég Berlinbe is ellátogatott, hogy egy nagynevű klinikán vizsgáltassa ki magát. Julia életigenlő mottója: „A harc még csak most kezdődik, a halál még várhat!”

Persze tudja azt is, hogy a betegség kimenetele rossz irányba is fordulhat:

„Ha mégis elveszíteném a harcot a rákkal szemben, azt szeretném, ha Rostockban, az elhunyt családtagjaim mellé temetnének el, hogy örökre velük maradhassak.”- mondja az influenszer, akinek a temetésre vonatkozóan is határozott elképzelései vannak.

„Szeretném, ha senki sem jönne feketében, hanem színes ruhát viselne mindenki, a síromat pedig fehér rózsákkal borítanák.”

Julia a betegsége minden részletét megosztja követőivel: most hat hónapon át sugár- és kemoterápiás kezeléssorozaton vesz részt, amitől azt remélik az orvosai, hogy az áttétek eltűnnek, a tumor pedig operálható méretűvé zsugorodik.

„Bevallom, nagyon félek. Nem tagadom, hogy sokat sírok, és nagyon hálás vagyok a kedves és biztató sorokért, amiket az emberektől kapok. S hogy miért is osztom meg a történetem? Azért mert szeretném felhívni minden nőtársam figyelmét a megelőzés fontosságára. A méhnyakrákot a HPV vírusfertőzés okozza, ami az egyik leggyakoribb, szexuális úton terjedő betegség. Aki teheti, még időben oltassa be magát ellene vagy járjon fél évente kontrollra és ha bármilyen panasza van, forduljon azonnal orvoshoz, mert az időben diagnosztizált fertőzés gyógyítható.”

Nézd meg, kik azok a hírességek, aki komoly betegséggel küzdöttek/küzdenek és ezt fel is vállalják: