A Macsó és az apaseb

Borítókép: A Macsó és az apaseb Forrás: Getty Images/Yuri_Arcurs
Minél macsóbb valaki, annál nagyobb az apasebe. Ne tévesszen meg a látszat, ha találkozol eggyel, mert a magabiztosság álcája mögött egy kisfiú kuporog, aki szeretetre, elismerésre vágyik, amit gyermekkorában nem kapott meg az édesapjától.

A Macsó és az apaseb

A köztudatban a macsó olyan férfi, aki után döglenek a nők, eszméletlen jóképű, általában férfias, izmos teste van és akár alfahímmé is avanzsálja önmagát. Ők azok a már-már sztereotíp férfiak, akiket összességében piedesztálra emel a társadalom. De vajon mi a motivációja a macsónak? Miért akar ennyire kitűnni a tömegből?

A macsó típusú férfiaknak nagy valószínűséggel apasebeik vannak. Ez a férfilélek sebzettségére utal, ami az apától való megfosztottságból ered. Teljesen mindegy, hogy mi maga az ok, az eredmény a mély sebzettség, megfosztottság-érzés, ami által önmagukat és a határaikat rosszul érzékelik. Emiatt a gondolkodásuk el van vágva testüktől és az érzelmeiktől, ami passzívvá teszi őket.

Az apasebek miatt ezek a férfiak bizonytalanok lesznek, és bizonytalanságukból eredően folyamatosan bizonygatniuk kell önmaguk kiválóságát. Ők nagy valószínűséggel nem találtak rá az önmagukban lévő valós, mély férfiasságra, ezért más férfiak bizalmát és jóváhagyását igyekeznek elnyerni.

Mivel nem találtak rá a belső erőforrásukra, ami megadná nekik a személyes stabilitásukat, ezért folyamatosan bizonygatják, hogy kik is ők valójában. Ez általában a fizikai erőnlétben, a szexuális teljesítményben/képességekben, vagy az üzleti sikerekben nyilvánul meg. Mindenképp meg akarják mutatni maguknak és másoknak, hogy sikerült igazi férfivá válniuk.

Azonban ennek a megfelelési kényszernek köszönhetően teljesítményt teljesítményre halmoznak, ami valójában azt bizonyítja, hogy nem sikerült valódi férfivá válniuk, és nyomasztja őket a tudat alatt meghúzódó program, a belső hiányosság.

Mivel soha nem tapasztalták meg saját értéküket, fontosságukat, ezért a pénz, és a pénzért megvásárolható javak felhalmozásával próbálnak hatalmat, befolyást szerezni és tekintélyt követelni. Azonban ez egy véget nem érő folyamat, hiszen belső hiányosságukat a pénzzel soha nem fogják tudni pótolni, ezért belül mindig értéktelenek maradnak.

Az ő számukra a tekintély soha nem belülről fakadó bölcsesség, mint ahogy a tisztelet sem. Ez nekik külső kötelesség, és így gyakorolják hatalmukat. Ezzel azonban nem csak maguknak, hanem másoknak is problémát okoznak.

Az igazi férfi

Azt a férfit, akit fiúként méltányolt, nagyrabecsült az apja, aki megtapasztalhatta a büszkeséget, az nem szenved önbizalomhiányban, így igénye sincs képességei, értékei bizonygatására. Tisztában van vele, hogy ki ő és képes megbecsülni önmagát és a környezetét is.

Az apai megbecsülés ugyanis megértette vele, hogy egyenrangú az apjával, a felnőtt férfival. Ezért megtanult bízni a saját férfiasságában.

Az anyai szeretet szinte mindenki ismeri, megtapasztalja. Az anyai szeretet feltétel nélkül a miénk, az apai szeretetre azonban általában éhezünk. Nagyon sokszor a nők is az apai szeretetet keresik a partnerükben, hiszen ő az, aki biztat, aki bátorít minket, hogy képesek vagyunk növekedni, fejlődni, és bármit elérni!

Ha te is szeretnél sikeres nő lenni, szeretnél többet megtudni önmagadról, a férfi működéséről és a párkapcsolatról, érdemes elolvasnod a 99% Légy az egyetlen! című könyvem vagy részt venni a 99% 2 napos tanfolyamomon, hogy te is magabiztos, határozott, tartással teli nő lehess, akit megbecsül a férfi.

Ezúton is szeretnénk gratulálni szerzőnknek, akinek a könyve az International Book Awards-on 2. helyezést ért el a kategóriájában!

Tari Valéria párkapcsolati tanácsadó írásait, gondolatait minden szerdán olvashatod itt, az ÉvaMagazin.hu-n!

Ezen kívül itt találkozhatsz még vele:

https://99szazalek.blog/