A legújabb kattanásom: marokkói vöröslencseleves

recept,vöröslencse,leves Forrás: Getty Images
Nemrég egy betegség miatt kénytelen voltam valamivel diétásabb étrendre váltani, mint ahogy korábban étkeztem. Így fedeztem fel magamnak a vörös lencsét, ami soha korábban nem ettem. Azóta viszont…

Merthogy a vörös lencse elképesztően finom, szuper egészséges, tele van fehérjével, A-, és B-vitaminnal, vassal, kalciummal és magnéziummal, baromi gyorsan megfő, könnyen emészthető és izgalmasan készíthető, fűszerezhető.

Szóval végérvényesen rákattantam, és amit azóta hetente minimum egyszer elkészítek belőle, az a marokkói vöröslencseleves, vagy valami olyasmi, ahogy én készítem - pillanatok alatt!

Marokkói vörös

lencse-leves

Hozzávalók

  • 20 dkg vörös lencse
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma (felkockázva)
  • 4 gerezd fokhagyma (felaprítva)
  • 1,2 l alaplé
  • 1 tk. gyömbér
  • 1 tk. római kömény
  • 1/2 tk. kurkuma
  • 1/4 tk cayenne bors
  • petrezselyem vagy koriander

Elkészítése

Egy lábasban egy kevés olívaolajon dinszteld meg a hagymát és fokhagymát, majd szórd meg a szárított fűszerekkel, és pirítsd tovább addig, amíg el nem kezded érezni az aromás illatukat. Ilyenkor öntsd fel az alaplével, add hozzá a lencsét és főzd addig, míg az szét nem fő teljesen, és kissé pépes állagú nem lesz a levesed. Tálalásnál gazdagíthatod egy kevés tejszínnel, friss fűszernövényekkel vagy csonthéjasokkal.

Leveskocka házilag: adalékanyagmentes, évekre elég és alig félóra alatt kész