A te gyereked is imádja Bogyót és Babócát? A legújabb mozifilm az otthonodba érkezik

Bogyó,babóca,bartos erika,mozifilm,gyerek Forrás: KEDD Stúdió
Bevallom, kezdetben voltak előítéleteim Bogyóval és Babócával szemben. Ezek – ahogyan az a legtöbb, hiedelmeken alapuló előfeltevésre jellemző –, abban a pillanatban foszlottak szerte, amikor fizikai valójában is bekerült a háztartásba néhány BB-könyv. A gyerek ugyanis imádja őket. És ez nálam el is döntötte a kérdést.

Az ovis kislányom olyan bogarak nevét emelte be a mindennapi szóhasználatába, mint a krumplibogáré vagy a virágbogáré, az én kedvencem pedig a pettyes futrinka. Amikor pedig olyanokat mond, hogy „hosszasan nézte”, vagy hogy „Anya, eszelj már ki egy otromba cselt!”, akkor tudom, hogy Bartos Erika hagyott nyomot a lányom szókincsén. (Bartos Erikával itt készítettünk egy interjút jó pár évvel ezelőtt.)

bogyó,babóca,mozifilm,gyerek,bartos erika
Forrás: KEDD Stúdió

Bogyó és Babóca nemcsak könyvben létezik, hanem filmen is. A csigafiú és a katicalány történeteit 2010 óta három alkalommal már a filmvásznon is láthatták a gyerekek a KEDD Stúdió jóvoltából. A sorozat mindhárom filmje a három legnézettebb magyar film egyike lett a bemutatás évében.

Most pedig elkészült a 4. rész, Bogyó és Babóca 4. ‒ Tündérkártyák ‒ 13 + 1 új mese címmel. Jó hír, hogy április 2-tól egyetlen mozijegy áráért a Magyar Telekom és a Vodafone tVOD programkínálatából is elérhetővé válik a rajzfilm.

Nézd meg a film trailerét:

A 13+1 egymás után fűzött epizódból a gyerekek megtudhatják többek között, kinek gyűjtötte a tengerparton a legszebb kagylókat Ugri és Szellő, hogyan jut el egyedül a tücsök koncertjére a Holdbogár, aki nem tud járni (az ő figurájával a fogyatékosság témája is megjelenik a filmben), vagy hogy mi sül ki abból, ha a kicsiknek és nagyoknak együtt kell fociznia. A Bogyó rajza című történet arra világít rá, hogy amit valaki csúnyának tart, azt más szépnek láthatja, hogy néha az elrontott, ügyetlen dolgokból születnek a legszebb alkotások, míg a Buborék és a Tündérkártya epizódok az óvodások közti konfliktusok feloldására mutatnak példát.

bogyó,babóca,bartos erika,mozifilm,gyerek
Forrás: KEDD Stúdió

Bogyó és Babóca 4.

Tündérkártyák ‒ 13 + 1 új mese

Gyártó és forgalmazó: KEDD Stúdió

A film hossza: 72 perc

Bemutató: 2020. április 2.

Rendezte: Antonin Krizsanics, M. Tóth Géza

Írta és rajzolta: Bartos Erika

Mesélő: Pogány Judit

Zene: Kifli Zenekar

Főcímdal: Alma Együttes

Producer: M. Tóth Géza

Még néhány ötlet a gyerekekkel: