A leggyorsabban készülő házi paradicsomszósz

Borítókép: A leggyorsabban készülő házi paradicsomszósz Forrás: Getty Images
Megfőzni vagy a boltban megvenni – ez itt a kérdés! Ha javasolhatom próbáld ki ezt a receptet, ami középutas, és simán lehet, hogy számodra is ez lesz a befutó – az elkészítési időt tekintve biztosan!

Hogy ez a recept tényleg hamar elkészüljön, persze nem friss paradicsomra, hanem konzerv változatra lesz szükséged, de a jó hír, hogy így sokkal finomabb lesz a végeredmény, mivel a konzerv paradicsomok sokkal intenzívebb ízűek, mint a szupermarketben kapható friss paradicsomok.

Ezen kívül már csak olyan kiegészítőkre lesz szükséged a paradicsomszószhoz, mint a hagyma, fokhagyma, néhány fűszer és ízesítő. Én az anyukámtól azt tanultam, hogy minden paradicsomos ételbe kell egy csipet cukor is, ami elveszi annak savasságát, így én ebből is teszek bele egy keveset. A fűszereket pedig aszerint szoktam variálni, hogy épp mit találok otthon. Persze a friss fűszernövényeknél nincs jobb, de ezek hiányában bátran használhatsz például száraz babérlevelet vagy rozmaringot is.

Hozzávalók (4 adaghoz)

  • 1 doboz hámozott paradicsom
  • 1 mogyoróhagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 ág bazsalikom, oregánó vagy rozmaring
  • só, bors
  • 1 csipet cukor

Elkészítése

  1. Pucold meg a hagymát és a fokhagymát, majd aprítsd fel.

  2. Öntsd egy serpenyőbe a paradicsomot, a felaprított hagymákat és a választott fűszernövényeket, ízesítsd sóval borssal és egy csipet cukorral.

  3. Főzd nagy lángon nagyjából 12-13 percig, ezután vedd ki belőle a fűszerágakat és turmixold le.

Mire használd a tészta főzővizét?