A jól láthatósági kabátok

láthatósági,munkavédelmi,munkaruha Forrás: legjobbmunkaruha.hu
Bizonyára sok ember számára ismerős az útépítésen neon sárga mellényben dolgozó munkás képe vagy a nagyobb építkezéseken tevékenykedő szakember, aki lazán a fejére helyezett narancssárga vagy fehér sisakban dolgozik éppen.

A láthatósági és a munkavédelmi ruházat azonban ennél sokkal többet tud nyújtani, és a viselését sem érdemes félvállról venni, a jól láthatósági ruházat használata napjainkban igen fontos követelmény.

Kantártól a több részes darabokig

A gyártók lépést tartanak az igényekkel, ennek köszönhetően már több darabból álló mátrix öltözetek is vannak, de vannak olyan egyszerű darabok is, mint a láthatósági kantár. A jól láthatósági kabátok között lehet találni rövidebb kialakítású dzsekiket, de vannak hosszabb típusok is, ráadásul köpenyekből és télikabátokból is létezik jól láthatósági kivitel.

A megfelelő ruházat sok mindentől függ

A láthatóságra és a jól láthatósági ruhák viselésére nem csak sötétben lehet szükség, számos olyan helyzet adódhat, amikor jól tud jönni, esetleg kötelező is. A legegyszerűbb megoldás egy jól láthatósági mellény, amit bármilyen ruhára rá lehet venni, és nyári melegben is ideális viselet, ha a körülmények szükségessé teszik. Vannak azonban helyzetek és munkakörök, amikor egy ilyen mellény nem elég, több felületet kell fednie a láthatósági ruházatnak. Ilyen esetekben megfelelőek lehetnek a jól láthatósági kabátok. A jól láthatósági ruházatok funkciójuk betöltése miatt jellemzően valamilyen világos színben készülnek, és elmaradhatatlan elemei ezeknek a ruházatoknak a fényvisszaverő csíkok.

A Legjobb Munkaruha Webshop munkaruházatának kínálatában számos jól láthatósági kabátot találsz.

A jól láthatósági kabátok kialakítása

A kabát azon kívül, hogy garantálja a láthatóságot, még a hideg ellen is védi a viselőjét. Ezeken a kabátokon jellemzően két fényvisszaverő csík található a karrészen, leginkább az alkarnál. Természetesen vannak olyan kialakítású láthatósági kabátok, amelyeknél a két fényvisszaverő csík közül csak az egyik van az alkaron, a másik pedig a felkarnál, és olyan verzióval is lehet találkozni, amin csak egy fényvisszaverő csík van, vagy az alkaron vagy a felkaron.

Jellemző még, hogy ezek a kabátok a csípő és a mellkas alsó részén, esetleg a csípő környékén, két helyen is keresztirányban fényvisszaverő csíkokkal vannak felvértezve, de van olyan is, amin csak egy csík található. A legtöbb kabáton található még másik két csík is. Ezek hosszanti irányúak és merőlegesek a csípőnél vagy a mellkasnál lévő csíkokra, ezzel olyan benyomást keltenek, mint egy kantár.