A felkészült kutyakozmetika és vágóeszközei

A felkészült kutyakozmetika és vágóeszközei
Forrás: .kesekollok.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

S

Sokan úgy tartják, hogy a kutyakozmetika valójában nem áll többől, mint néhány kósza vágásból és a bunda tökéletes kiszárításából. Azonban a szakmabeliek tudják, hogy mennyi mögöttes munka van a kis kedvencek küllemének ápolása kapcsán. A következő pár sorban azon speciális kutyakozmetikai eszközökről lesz szó, amelyek elengedhetetlenek a profi szolgáltatások lebonyolításához.

Egy kutyakozmetikus eszköztára

Egy kutyakozmetikus tehát kifejezetten széles eszköztárral rendelkezik. Az alapvető kiegészítők mellett kell, hogy legyenek kefék, fésűk, szárítók, csapatók egyaránt az eszközök között. De nem hagyható ki a felsorolásból az olló, a körömvágó, a nyírófej, nyírógép vagy az aljszőrkiszedő, trimmelő sem.

Ezek mindegyike más-más folyamatban segédkezik, és sokszor az egyik használata ütheti is a másikat. Lássunk erre egy egyszerű példát!

Trimmelés kontra nyírás

A trimmelés egy drága és időigényes kutyakozmetikai folyamat, amely során folyamatosan ügyelni kell a megfelelő táplálkozásra, a bőr, valamint a szőrzet egészségének fenntartása érdekében. A módszernek köszönhetően viszont sokkal ritkábban szükséges kutyakozmetikushoz járni, nem puhul fel a szőrzet, és még az időjárástól is véd. Az eljárásban a trimmelők és az aljszőrkiszedők segédkeznek.

A nyírás már valamivel sűrűbb kutyakozmetikai látogatást eredményez, és a szőrzet kevésbé lesz azután ellenálló az időjárással szemben, a szőrzet pedig felpuhul. Az is előfordulhat, hogy ideiglenes viszketegség lesz úrrá az állaton. Az eljárás előnye, hogy sokkal olcsóbb és gyorsabb. Szerencsére ma már speciális nyírógépek és nyírófejek is vásárolhatóak, amelyekkel maximálisan kivitelezhetjük az ügyfél elképzeléseit.

Minőségi nyírógépek

A kutyanyíró gépek számtalan verziójával találkozhatunk, azonban koránt sem mindegy, milyen jellegű terméket vásárolunk meg. A Kések Ollók Webáruház nyírógépjei között nemcsak kutyusoknak, de még lovaknak és juhoknak is optimális nyíróeszközöket találhatunk.

Az alacsony, közép, és magas árkategóriájú produktumok egyaránt jó minőségűnek számítanak, azonban az utóbbi kategóriából szeretnék kiemelni egy igazán különleges darabot. Az Aesculap FAV5 nyírógép dupla csapágyazású erős motorral, fém meghajtóvillával, ergonomikus ütésálló műanyag házzal és SnapOn Fejtartó rendszerű fejtartóval rendelkezik.

De a Moser vagy a Vahl márka termékei sem okoznak csalódást. Arra viszont nem árt figyelni, hogy kizárólag tiszta, mosott és homokmentes szőrzetet nyírjunk, mivel a nagyobb szemcséktől tönkremehet a nyírógép! Ha ezekre az apróságokra odafigyelünk, akkor biztosan hosszú életűek lesznek eszközeink is!

kesekollok.hu

Tovább olvasok
Kép
Fahidi Éva: A covid mint régi ismerős

Amikor egy buzgó újságíró megkérdezte tőlem: mi volt a legszörnyűbb a soában, „minden” – mondtam derűsen, mert a kérdés ilyetén történő felvetésén valóban csak derülni lehet.

Kép
Hogyan dobd fel a lakást pár apró változtatással?

Míg nyáron a világos, könnyű textíliáké a főszerep, addig az őszi-téli szezonban a vastagabb, puhább anyagokat és meleg tónusú dekorációkat érdemes előtérbe helyezni. Erre buzdítanálak most téged is, hiszen ebben az időszakban még fontosabbá válik, hogy otthonod kellőképpen kikapcsolhasson.

Kép
Elmondom, hogyan őrizzük a házasságunkat a férjemmel 3 gyerek mellett

A hamarosan megjelenő nyomtatott lapszámban azt a költői kérdést teszem fel a cikkemben, hogy „neked a férjed az első vagy a gyerek?”. Előrebocsátom, a pszichológusok azt javasolják, hogy – többek között a gyerekek érdekében! – a házasságodat tedd az első helyre. Te képes vagy erre? Egyáltalán hogyan lehetséges? Ismerősöm, Smohayné Simon Gyöngyvér elmeséli, hogyan csinálja – a férjével együtt.

Kép
A saját esküvőmön ismertem meg életem szerelmét, aki nem a vőlegényem volt

Azért a többségünk úgy készül a saját esküvőjére, hogy aznap élete szerelmének mondja ki a boldogító igent, fogad örök hűséget, megy bele a jóban-rosszbanba, holtunkiglag, holtáiglan. Eszter is így kelt fel azon a fülledt, nyári, szombati napon, amikor szentül meg volt győződve arról, hogy pár óra múlva ahhoz a bizonyos nagy Ő-höz megy hozzá. De nem. A nagy Ő ugyanis ott várta őt a saját lagziján, a vendégek között.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem