A desszert minden nap kötelező! A dietetikus is így tesz, és elmondja, miért kell neked is!

Borítókép: A desszert minden nap kötelező! A dietetikus is így tesz, és elmondja, miért kell neked is! Forrás: Getty Images
Hogy mi van??? Minden egyes nap desszert?

Bizony, jól olvastad!

Általában akkor fuccsolnak be a diéták, amikor valaki hosszú ideig szigorúan tartja magát az étrendjéhez, majd egyszer csak nem bír ellenállni egy finom sütinek, ott pedig elkapja a gépszíj, és mindent befal. Épp ezért Brigitte Zeitlin amerikai dietetikus (saját bevallása szerint ex-csokifüggő) azt javasolja, hogy minden egyes nap fogyassz desszertet, mert úgy kikerülheted ezt. És azt is elmondja, hogy milyen szabályokat tarts be ahhoz, hogy a módszer működjön, és ne is hízz meg!

Először is: miért nem csak csalónap vagy csalóétkezés?

A csalókaják nagyon népszerűek a diétázók körében, hogy ne őrüljenek be a diétázásba, ám sokaknál visszaüt. Ha nagyon tudatos vagy és vasakaratod van, persze tökéletes a csalóétkezés, így hetente egy alkalommal ehetsz valami olyat, amit igazán szeretsz, de az étrendedbe nem fér bele. Az átlagembernél azonban a csalóétkezés általában csalónapba, vagy ami rosszabb csalónapokba csap át. Ilyenkor túlzásba esnek és „feltankolnak” a finom ízekből, mert „ki tudja, mikor lesz rá alkalom megint?”. És, akkor máris ott tartunk, hogy két nap alatt a hetek alatt, kemény munkával leadott felesleg vissza is jött!

Megoldás: minden nap desszert

Ha minden egyes nap megadod a szervezetednek és a lelkednek azt, amire igazán vágyik, sosem tör rád falási roham és mindig kiegyensúlyozott maradsz. De vajon hogyan nassolj, hogy ez ne vezessen súlygyarapodáshoz? Ezeket tartsd be: