A borosüveg utóélete - Így szépítsd vele otthonodat!

Borítókép: A borosüveg utóélete - Így szépítsd vele otthonodat! Forrás: Dubicz Borászat és Szőlőbirtok
Te is rendszerint fájó szívvel dobod ki a szebbnél szebb borosüvegeket, a sok helyet foglaló borosdobozokat, de még a helyes kis parafadugókat is, mert nem tudod, mit kezdj velük? Mi most adunk néhány szuper DIY tippet!

Az üveg

Sokáig divat volt az üres italos üvegeket eredeti formájukban - természetesen belülről alaposan kimosva - eltenni, emlékbe. A konyhaszekrény vagy a nappaliban a szekrénysor tetején sokunknak ott díszelegtek egymás mellett a szebbnél szebb üvegek. Egyrészt szép pillanatokat idéztek fel bennünk, másrészt az embernek tényleg nem volt szíve kidobni, mert "olyan szép". Ismerős? Aztán az üvegek csak gyűltek és gyűltek, majd egy lakásfelújítás, esetleg egy költözés során végül mégis a szemétben kötöttek ki.

Manapság más a helyzet, mivel kifejezetten elavult és egyáltalán nem divatos a lakásunkat üres üvegekkel díszíteni. Ebben a formában legalábbis. Ám egy-két ügyes trükkel megúszhatod azt, hogy kidobd ezeket a gyönyörű üvegeket és otthonodnak is egyedi, különleges megjelenést kölcsönözhetsz. A praktikumról és a környezettudatosságról nem is beszélve.

Miután leszedted az üvegről a címkét és alaposan ki-, illetve lemostad kívülről és belülről is, készíthetsz belőle madáretetőt, de gyertyát beleállítva nagyon mutatós kis gyertyatartó is lehet. Üvegfestékkel vagy akár táblafestékkel lefestve gyönyörű vázává alakíthatod, ha pedig igazán bevállalós és ügyes vagy, akkor félbevágva készíthetsz belőle cserepet a növényeid számára, vagy akár lámpabúrát is a konyhába.

A CIKK FOLYTATÁSÁÉRT
és még több tippért KATTINTS IDE!