Körtés-mogyorós kétszersült aszalt gyümölccsel

Borítókép: Körtés-mogyorós kétszersült aszalt gyümölccsel
Tea mellé isteni ropogós

Előkészítési idő: 20 perc
Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók: 3 tojásfehérje • 12 deka kristálycukor • 15 deka liszt • 8 deka földimogyoró • 8 deka aszalt körte • vaj

1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, közben alaposan kenj ki vajjal egy kábé 5centi mély, 9x22 centis teflon sütőedényt. 2. A tojásfehérjéket verd fel jó kemény habbá, tedd bele a cukrot és azzal is verd, hogy sűrű és fényes legyen. Apránként forgasd bele a lisztet, aztán a felaprított körtét és a durvára darabolt mogyorót. 3. Kanalazd a keveréket az előkészített tepsibe, süsd 30 percet, amíg halvány aranysárga színt kap, és érintésre tömör lesz. Hagyd az edényben kihűlni, aztán borítsd ki egy deszkára, csomagold fóliába és tedd a hűtőbe egy éjszakára. 4. Másnap melegítsd fel a sütőt 150 fokra, két jó nagy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és egy rétegben terítsd szét benne a nagyon vékony szeletekre vágott tésztát. 15 perc alatt szépen megpirul és ropogós lesz. Miután kihűlt, tedd szorosan záródó dobozba – sokáig eltartható! Kiváló fagylaltok, krémes desszertek mellé, de önmagában is remek ropogtatnivaló.

Tipp: Ugyanezt a kétszersültet megcsinálhatod mandulával és fügével vagy pisztáciával és körtével is.

Éva magazin 2010. január, szöveg: Simándi Júlia, FOTÓ: Dean Wilmot/acpsyndication.com Minden jog fenntartva