Film és a valóság: színészek, akik eljátszottak egy szerepet, és az a valóságban is megtörtént velük

Borítókép: Film és a valóság: színészek, akik eljátszottak egy szerepet, és az a valóságban is megtörtént velük
Ilyen, amikor a művészet a valóságot jósolja meg!

Az igazán tehetséges színész tökéletesen el tud játszani egy szerepet anélkül, hogy bármilyen korábbi tapasztalata lenne a karakter életvitelével vagy családi hátterével kapcsolatban. Ők azok, akik hibátlanul megragadják az érzelmeket, és képesek hónapokon át hangolódni egy-egy szerepre: a Stranger Thingsben például Winona Ryder szinte minden nap sírt, annyira beleélte magát a gyermekét elvesztő anyuka szerepébe.

Akadnak azonban olyan helyzetek, amikor a filmszerep és a valóság összekapcsolódik: például egy megírt történet később ténylegesen megtörténik a színésszel – van, hogy teljesen úgy, de néha egy-két kisebb változással. Meglepődnél, de többször van erre példa Hollywoodban, mint azt gondolnád; tudtad, hogy az alábbi sztárok később valóban átélték azt, amit egykor csak eljátszottak a kamerák előtt?

1. Courteney Cox: Jóbarátok

Már a legelső részektől kezdve tudtuk, hogy a sorozat Monicája nagyon szeretne családot és gyerekeket, s ezt évadokon át hangoztatta. Éppen ezért volt olyan szomorú, amikor kiderült, hogy nem lehet saját gyereke. Noha a színésznőnek ma már van egy kislánya, előtte nagyon sokáig próbálkozott a teherbeeséssel, de rengeteg alkalommal vetélt el a várandóssága alatt. Szinte mindent kipróbált, és nagyon megviselte, hogy talán sosem lesz édesanya. Épp egy ilyen nehéz időszak alatt forgatták azt a jelenetet, amikor a sorozatban Rachel megszüli Emmát, Courteney pedig bevallotta, hogy nagyon nehéz volt megjátszania a boldogságot a felvételek alatt. Szerencsére ez már a múlt, hiszen a 13 éves lánya, CoCo egészséges és egyszerűen gyönyörű!

2. Will Smith: Váratlan szépség

A filmben a színész egy édesapát alakít, aki tragikus módon elveszíti a kislányát, és teljesen magába zárkózik. Will Smith később egy interjúban elárulta, hogy épp a forgatókönyvvel kapcsolatban kutatott, próbálta beleélni magát a gyászoló férfi szerepébe, amikor szörnyű hírt kapott. Édesapjánál ugyanis rákot diagnosztizáltak, és az orvosok mindössze hat hetet jósoltak neki.

A színészi játék, a film, és a benne lévő ötletek mind mélyen személyesek számomra
nyilatkozta Will, akinek édesapja kicsivel tovább élt, de végül tavaly novemberben elhunyt.

De nem ők az egyetlenek! A galériában megnézheted, ki az a színész, akit tényleg megpróbáltak elrabolni, és ki az, aki a szerepéhez hasonlóan szexfüggő lett!